Prostovoljke Voluntariata so vnovič pomagale

V Kulturnem domu v Šempasu je Mojca Cej s svojo pevsko skupino priredila dobrodelni koncert v korist dvanajstemu mednarodnemu taboru paraplegikov in tetraplegikov. Poleg skupine Voluntariat so nastopili še Gorenjski oktet s sopranistko, plesalci in harmonikarka.

Hit the road Jack v izvedbi skupine Voluntariat. Foto: Anja Brus
Hit the road Jack v izvedbi skupine Voluntariat. Foto: Anja Brus

ŠEMPAS > Od zvoka glasu, preko inštrumenta do plesa, kot se je koncert imenoval, je v nedeljo zvečer uprizoril pravo predstavo. Voluntariatke so z dramskimi vložki v svojih pesmih še popestrile dogajanje na odru, pridružila se jim je violinistka Julija Černe, oktetu pa sopranistka Melanija Markovič. Zaplesali so Danijel Mutić in Nik Šuler v elektro in break danceu ter Neža Vodopivec s klasičnim orientalskim plesom, venček narodnih pa je s harmoniko zaigrala Andreja Winkler.

Mojca Cej, umetniška vodja skupine Voluntariat, je bila z nastopom in udeležbo zelo zadovoljna: “Prišlo je približno sto ljudi, kar je več kot na prejšnjih koncertih.” Skupino, ki je nastala lansko leto, sestavljajo še Anja Valantič, Neža Vodopivec, Ana Brezavšček, Sara Bensa, Sara Faganel, Brigita Kuštrin, Demi Goljevšček, Tanja Černic, Mojca Ipavec in Maja Vončina. Večkrat nastopajo na koncertih, njihov program pa zajema staro glasbo in nove uspešnice.

Zamisel o tovrstnem koncertu se je porodila že lani. “Sem članica Zavoda Voluntariat, ki je društvu paraplegikov in tetraplegikov že pomagal. Lani pa je za izvedbo tabora zmanjkalo sredstev, zato sem tudi sama oblikovala svojo skupino in na ta način pomagala do nekaj denarja,” pove vodja skupine. Lani pred novim letom so s koncertom pomagali tudi prizadetim v poplavah v Koritnici. “Kot gledalki se mi zdi bolj zanimivo, da je na odru več vrst umetnosti, zato smo k sodelovanju povabili tudi druge glasbenike in plesalce,” še doda. Da je bil repertoar dobro izbran, so se strinjali tudi obiskovalci.ANJA BRUS


Najbolj brano