Program v mestu bo obarvan zeleno

Poletne prireditve v mestu so združili v zeleno zgodbo. Na dveh lokacijah se bodo vrstili koncerti, art market, ples, delavnice, kino ...

Snovalci programa so poudarili, da bo letos  obarvan zeleno 
in trajnostno.  Foto: Veronika Kravos
Snovalci programa so poudarili, da bo letos obarvan zeleno in trajnostno.  Foto: Veronika Kravos

NOVA GORICA > “Letošnji program je naravnan trajnostno in zeleno in v svojo sredo vabi čim širši krog ljudi, ki čutijo, da je mesto njihovo in želijo prispevati k sooblikovanju projekta, ki se 28. avgusta, ko se bodo prireditve sklenile, ne bo končal,” je rdečo nit nanizala podžupanja Ana Z. Ugrin, ki je z delovno skupino oblikovala nabor poletnih vsebin v mestu.

Na Bevkovem trgu se bo dogajanje začelo v sredo z umetniško tržnico Go Art in koncertom skupin Jackson in Tabu, v petek pa bodo nastopili The Indicals. Nato bo čas za mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica in za 19. mednarodno srečanje saksofonistov. Julija bodo na sporedu koncerti domačih zasedb, kot so Zlatko Kaučič trio, Nikka, Primarna in Briški kvintet.

Z nastopom zasedbe Fake Orchestra se bo 24. julija dogajanje z Bevkovega trga preselilo na ploščad za mestno hišo, kjer se bo naslednji dan začel program Letnega kina Silvana Furlana. “Za čim bolj učinkovito širitev kulture sedme umetnosti smo izbrali filme, ki so povezani z našim teritorijem in zeleno zgodbo, nikakor pa nismo pozabili na že utečene pogovore z ustvarjalci filmov in drugimi gosti,” je o vsebini povedala vodja Mateja Zorn. Tokratna novost bodo blazine iz ponovne uporabe za udobnejše oglede filmov, ki jih pripravlja ustvarjalka Petra Doljak.

V drugi polovici avgusta bo med drugim nastopil Rudi Bučar, igralci SNG Nova Gorica bodo uprizorili predstavo Sljehernik, program pa se bo končal 28. avgusta s koncertom Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec.

Kulturne vsebine so snovalci programa v sodelovanju z ekipo Markacije in aktivnimi posamezniki dopolnili z zelenimi in trajnostnimi vsebinami, ki v prvi vrsti želijo ozaveščati, izobraževati in ponujati razmislek o tem, kako bomo živeli v prihodnje. O teh tematikah bodo na delavnicah, predavanjih in okroglih mizah razmišljali Ana Žerjal, Peter Szabo, Maja Vrčon in drugi. ANA CUKIJATI


Najbolj brano