Priznanja za vztrajne športnike, veterane in družinsko podjetje

Na nocojšnji slavnostni seji v Coroninijevem dvorcu bo najvišje, zlato priznanje Občine Šempeter-Vrtojba prejelo ŠD Mark. Bronasto bo šlo v roke Društva ekstremnih športov.

Na nocojšnji slavnostni seji v Coroninijevem dvorcu bo najvišje, zlato priznanje Občine Šempeter-Vrtojba prejelo ŠD Mark Foto: Mitja Marussig
Na nocojšnji slavnostni seji v Coroninijevem dvorcu bo najvišje, zlato priznanje Občine Šempeter-Vrtojba prejelo ŠD Mark Foto: Mitja Marussig

ŠEMPETER > Športno društvo Mark Šempeter bo zlato priznanje prejelo ob 20. obletnici ustanovitve. ŠD že dvajset let spodbuja in goji zdrav duh in zdravo telo.

Gibanje za zdravje

S promocijo gibanja je eno od najpomembnejših športnih društev v občini in množično povezuje občane in ostale vseh starosti, ki jim šport, rekreacijo in zdrav način življenja skuša približati na najrazličnejše načine. V svojem programu telovadbo, planinarjenje, pohodništvo in testiranja uspešno povezuje z druženjem, z razvejano dejavnostjo, odmevnimi dogodki in povezovanji s sorodnimi društvi pa si uspešno utira pot v svet. S prepoznavnim oranžnim odsevnim jopičem pa so njegovi člani kot reditelji nepogrešljivi tudi pri drugem dogajanju v občini.

Uspešni plezalci

Bronasto priznanje za dosežke na področju športa in športne vzgoje bo letos prejelo Društvo ekstremnih športov (DEŠ), ki je že deset let aktivni promotor športnega plezanja na Goriškem. Združuje več kot 500 članov in uspešno upravlja enega od največjih plezalnih centrov v Sloveniji pri OŠ Ivana Roba, kjer organizirajo številna pomembna in odmevna tekmovanja. Člani redno in uspešno sodelujejo na športnih prireditvah doma in v tujini, v športnem duhu vzgajajo tudi mlade plezalce. DEŠ je med drugim v projektu Naj prostovoljec prejel nagrado Naj projekt 2011.

Veterani in podjetje

Diplomo za uspešno delo bo prejelo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Veteran Nova Gorica - Sekcija Šempeter-Vrtojba, ki od ustanovitve leta 2003 ohranja spomin na priprave in vojno za samostojno Slovenijo ter na Teritorialno obrambo. V zaklonišču pod pošto v Šempetru razstavljajo muzejske eksponate, organizirajo svečanosti ob obletnicah osamosvojitvene vojne, skrbijo tudi za ohranjanje njenih obeležij.

Diplomo za uspešno delo bo prejelo tudi družinsko podjetje Vodopivec trgovina, ki že 24 let uspešno deluje v Bazari. Z avtoprevozništva so prešli na servisiranje tovornih vozil, skrbijo tudi za osebna vozila. Zaposlujejo osem ljudi, omogočajo rast in razvoj svoje dejavnosti, delovnih mest in ohranjanje obrti v domačem kraju, so utemeljili predlagatelji.

MM


Najbolj brano