Prizidka še ne bodo gradili

Občina Ajdovščina je za dokončanje OŠ Danila Lokarja izbrala idrijsko družbo Kolektor Koling. Če ne bo zahtevkov za revizijo, bodo gradnjo nadaljevali v marcu.

Občina Ajdovščina je za dokončanje šole izbrala Kolektor Koling. Foto: Alenka Tratnik
Občina Ajdovščina je za dokončanje šole izbrala Kolektor Koling. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Za Primorjem in Begradom bo na gradbišče nove ajdovske šole vstopil še Kolektor Koling, ki je občini ponudil najnižjo ceno. Šolo bodo dokončali za 1,1 milijona evra. Po popisu, ki ga je pripravila občinska uprava, je treba dokončati strojne in električne instalacije, nekaj gradbenih in obrtniških del. Končati je treba fasado, postaviti montažne stene in strope, stavbno pohištvo, senčila, dvigala, odprta so še mizarska, ključavničarska in slikopleskarska dela. Poskrbeti bo treba za zunanjo ureditev objekta in izdelati tehnično dokumentacijo. Izvajalec bo moral pridobiti uporabno dovoljenje za objekt in komunalne priključke. Časa ni na pretek, saj mora uporabno dovoljenje za stavbo pridobiti do 30. junija. “Po pogovorih z vodstvom družbe imam polno zaupanje, da bodo dela opravljena pravočasno in kakovostno. To pomeni, da bodo učenci septembra vstopili v novo šolo,” pravi župan Tadej Beočanin.

Ker bo nova stavba že pretesna za vse učence, občina z vodstvoma OŠ Danila Lokarja in OŠ Šturje, kjer se prav tako soočajo s prostorsko stisko, išče dodatne rešitve. Kot kaže, gradnja prizidka z devetimi učilnicami pri novi šoli in ureditev dodatnih učilnic v OŠ Šturje ni več v prvem planu. “Prvotni načrt, da bi dogradili obe šoli, je za občinski proračun trenutno nerealen. Vodstvoma šol smo predlagali, da sami dosežeta dogovor, kako bosta reševali prostorsko stisko, da bosta čim manj obremenili občinski proračun. Možnih je več poti, tudi večja prilagodljivost šolskega okoliša. Verjamemo, da se bosta uspeli dogovoriti. Naša želja je, da se v novi šoli zagotovi prostor za vse učence in da šolam omogočimo kakovostno delo. Delitev oddelkov na več lokacij ni prava rešitev,” pojasnjuje Beočanin.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano