Princes pričakuje podporo

“Svetniki so se zaobljubili, da bodo delali v dobro občine. Zato bolj kot metanje polen pod noge pričakujem, da bodo pomagali upravi in meni pri realizaciji načrtov,” je po opravljenih formalnostih na konstitutivni seji novega občinskega sveta napovedal v šesto izvoljeni župan občine Vipava Ivan Princes.

V Vipavi so predsinočnjim prvič sedli v svetniške klopi in se že začeli ukvarjati s pritožbami Foto: Alenka Tratnik
V Vipavi so predsinočnjim prvič sedli v svetniške klopi in se že začeli ukvarjati s pritožbami Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Novoizvoljeni vipavski svetniki so brez večjih zadreg opravili formalnosti konstitutivne seje in postavili temelje za delovanje občinskega sveta in občine. Kot je po potrditvi mandata napovedal župan Ivan Princes, od njih pričakuje sodelovanje in podporo, če želijo uspešno dokončati že začete razvojne projekte in se lotiti novih. Podporo pričakuje tudi od občinskih odborov, za katere si želi, da bodo desna roka uprave.

Na konstitutivni seji so svetniki poleg formalnosti obravnavali tudi pritožbo predstavnika liste kandidatov Slovenske ljudske stranke Branka Tomažičana sklep občinske volilne komisije (OVK), a so pritožbo zavrnili.

Po navedbah Tomažiča so na volišču v Vrhpolju ugotovili dve kršitvi. Član volilnega odbora je kandidiral na listi za člana sveta krajevne skupnosti in bil tudi izvoljen, med člani volilnega odbora pa je bila hčerka kandidata za občinskega svetnika. Kandidat sicer ni bil izvoljen.

Kot je v poročilu in tudi na seji sveta pojasnil predsednik OVK Marjan Stopar, je komisija ugovor predstavnika liste SLS zavrnila s pojasnilom, da ni bil vložen pravočasno in ne neposredno pri občinski volilni komisiji. Po njihovi oceni tudi ni vseboval konkretnih podatkov, niti dokazov, da bi nepravilnosti bistveno vplivale na izid volitev.

Glede na napovedi je pričakovati, da bo Tomažič vložil tožbo na upravno sodišče. Obstaja tudi možnost, da bo treba volitve v svet KS Vrhpolje ponoviti. Sicer pa bodo ponovne volitve tudi v KS Podnanos, saj je bilo v naselju Orehovica premalo kandidatov. Članoma volilnega odbora pa po zakonu o lokalnih volitvah zaradi prekrška grozi tudi globa v višini 600 evrov.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano