Priložnost za inovativne

V okviru Primorskega tehnološkega parka je začela delovati nova platforma Start:up Nova Gorica, ki povezuje podjetnike, gospodarske družbe, izobraževalne ustanove, mentorje in investitorje iz goriške regije.

Dogodki Start:up so vedno zelo obiskani, zdaj je na voljo 
platforma.  Foto: Nace Novak
Dogodki Start:up so vedno zelo obiskani, zdaj je na voljo platforma.  Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Goriško regijo želimo narediti podjetnikom prijazno in jo postaviti na zemljevid mednarodnih vozlišč,” cilj in namen inovativne platforme Start:up Nova Gorica, s katero nameravajo pomagati pri podjetniškem preboju Nove Gorice kot univerzitetnega središča in njenega regionalnega in čezmejnega okolja, opisujejo v Primorskem tehnološkem parku (PTP).

In kaj pravzaprav platforma prinaša? “Start:up Nova Gorica na enem mestu povezuje uspešne lokalne podjetnike, gospodarske družbe, izobraževalne ustanove, mentorje in investitorje iz goriške regije in tako uporabniku nudi preglednejši vpogled v mlad, a zagnan podjetniški ekosistem regije,” pojasnjujejo v PTP. Posameznikom so z nasveti na voljo mentorji, programi za iskanje, presojo in razvoj podjetniških idej ter pomoč pri ustanovitvi podjetja.

Kot dodajajo, soustvarjalci v sodelovanju s Start:up Iniciativo Slovenije na območju celotne Goriške zagotavljajo “najsodobnejša znanja za aktivacijo talentov in zagon start-up podjetij, medijsko prepoznavnost, sodobne prostore in mentorje ter dostop do virov financiranja.”

Start:up Nova Gorica je odprta platforma, kar pomeni, da se lahko pridružijo tako posamezniki kot organizacije. V PTP so si zastavili ambiciozne cilje: do leta 2020 želijo ustvariti sto podjetij in 250 novih delovnih mest, v programe pa vključiti 220 podjetniških ekip. MM


Najbolj brano