Pridih Istre, plesa in etna v Novi Gorici

Koncert Rudija Bučarja in Istrabenda, umetniška tržnica Go Art, zaključni nastop udeležencev in pedagogov mednarodnega tabora Plesno poletje ter nastop zasedbe Katalena so ta konec tedna oživeli središče Nove Gorice.

Mednarodni plesni tabor Plesno poletje se je v soboto sklenil 
z nastopom udeležencev in pedagogov na Bevkovem trgu.  Foto: Leo Caharija
Mednarodni plesni tabor Plesno poletje se je v soboto sklenil z nastopom udeležencev in pedagogov na Bevkovem trgu.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V petek in soboto sta bila na sporedu še zadnja poletna koncerta na prizorišču za mestno hišo.

Rudi Bučar je v istrske odtenke obarval petkov večer. Skupaj z Istrabendom je predstavil svojo zadnjo ploščo Konc in z vmesnimi hudomušnici istrskimi prigodami nasmejal številno publiko. Janezu Dovču (harmonika), Goranu Krmacu (tuba, stomp box) in Rudiju Bučarju (vokal, kitara) se je kot gost na odru pridružil tudi Iztok Novak Easy, zmagovalec letošnjega festivala Melodije morja in sonca, ki je zapel Nekaj med nama.

V soboto pa je bilo na Bevkovem trgu živahno že čez dan, saj so se lokalni oblikovalci unikatni izdelkov predstavili na umetniški tržnici Go Art. Ob 20. uri je sledil zaključni nastop udeležencev in plesnih pedagogov mednarodnega tabora Plesno poletje. Poimenovali so ga Odmev barvitih ritmov. Večer se je končal s koncertom zasedbe Katalena, ki je predstavila svojo šesto ploščo Enci benci Katalenci in na nastop privabila pisano druščino od blizu in daleč.

Stopimo skupaj, kot so na Mestni občini Nova Gorica naslovili letošnji program poletnih prireditev v mestu, se bo končal ta teden. V sredo bodo člani igralskega ansambla SNG Nova Gorica na Bevkovem trgu brezplačno uprizorili Sljehrnika, v petek pa se obeta koncert Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec. AC


Najbolj brano