Pri bovškem županu se oglašajo številni investitorji

Ob potrditvi občinskih svetnikov, da bo Občina Bovec po dogovoru s Heto brezplačno prevzela krožnokabinsko žičnico in restavracijo na smučišču Kanin, se pri županu oglašajo številni tuji predstavniki, ki želijo prevzeti obstoječe ali graditi nove hotele. Bovški župan Valter Mlekuž je povedal, da je podpis dogovora s Heto blizu.

Ob potrditvi občinskih svetnikov, da bo Občina Bovec po dogovoru s Heto brezplačno prevzela krožnokabinsko žičnico in restavracijo na smučišču Kanin, se pri županu oglašajo številni tuji predstavniki, ki želijo prevzeti obstoječe ali graditi nove Foto: Igor Mušič
Ob potrditvi občinskih svetnikov, da bo Občina Bovec po dogovoru s Heto brezplačno prevzela krožnokabinsko žičnico in restavracijo na smučišču Kanin, se pri županu oglašajo številni tuji predstavniki, ki želijo prevzeti obstoječe ali graditi nove Foto: Igor Mušič

BOVEC > Po podpisu pogodbe s Heto bo seveda potrebna še potrditev tega dogovora s strani stečajne upraviteljice in na koncu sodišča, kjer se vodi stečajni postopek. Po Mlekuževih besedah bodo tako dobili možnost za sklepanje javno-zasebnega partnerstva ter izpolnitev dogovora z ministrstvom za gospodarstvo, ki naj bi bovški občini pomagalo s sredstvi za popravilo žičnice in ponovnega odprtja smučišča na Kaninu.

"O vsaki potezi, ki jo sprejmemo, je obveščen tudi naš občinski svet. Čisto vsaka informacija je na svetu in tudi ta o podpisu dogovora s Heto bo," je povedal Mlekuž.

Svetniki so na izredni seji 27. februarja potrdili predlog, da Heta, ki je interna slaba banka avstrijske banke Hypo, na občino Bovec brezplačno prenese krožnokabinsko žičnico in restavracijo, občina pa jo ob tem oprosti komunalnega prispevka za parkirišče in poravna stroške zadnjih dveh let, odkar naprave ne obratujejo, v prvi fazi ob sklenitvi pogodbe najprej 50.000 evrov za žičnico, z odlogom pa nato še preostanek za restavracijo.

"Vsakih nekaj dni se vrstijo delegacije, ki so pripravljene vlagati, ki se zanimajo za Bovec, ki se zanimajo za hotele, vse od Švedov, Rusov, pričakujem neke Nemce. Vendar so vsi skeptični, kaj bo s Kaninom. Ko bodo zadeve urejene in se bodo začela obnovitvena dela na smučišču, verjamem, da ne bo problema niti za hotel Kanin niti za hotel Šola v Logu pod Mangartom," je še povedal Mlekuž.

Za najem slednjega je Občina Bovec objavila nov razpis, s katerim bi izbrala najemnika. Bovški župan je povedal, da se je tokrat oglasil resen interesent, ki bi hotel Šola kasneje tudi odkupil. Razpis je sicer odprtega značaja, občina pa bo hotel v petletni najem dala najboljšemu ponudniku.

STA


Najbolj brano