Prepoznavni so doma in širše

Zveza društev tehnične kulture Posočja je na Logu v Tolminu na dnevu odprtih vrat predstavila paleto dejavnosti svojih osmih članic.

Motoristi so na ogled postavili tudi starodobne motorje  Foto: Alenka Zgaga
Motoristi so na ogled postavili tudi starodobne motorje  Foto: Alenka Zgaga

TOLMIN > Zveza si prizadeva za ohranjanje, popularizacijo in razvoj zgodovinsko tehnične in kulturne dediščine, izobraževanje in prenos različnih znanj s tega področja vsem generacijam, posebno na mlade. Pri tem spodbuja k inovativnosti, ustvarjalnosti, k pridobivanju uporabnega znanja ter uporabi človeku in naravi prijaznih sodobnih tehničnih rešitev. Obiskovalcem so rezultate, ki so jih dosegli v preteklosti in programe, ki so si jih zastavili za prihodnost, na stojnicah prikazali Društvo Baška dediščina, Društvo za podvodne dejavnosti, Jamarska sekcija pri Planinskem društvu Tolmin, CB Radio-klub Porezen-Krn Tolmin, Radioamatersko društvo Soča Tolmin, Modelarski klub Tolmin in Društvo za prosto letenje Posočje. Slednje je z zmajarji in padalci navdušilo tudi v zraku. Avto-moto društvo Tolmin je na ogled pripeljalo starodobne lepotce. Njihovemu mimovozu se je pridružil gost prireditve, Moto klub Soča Tolmin, ki je v predstavitvi spodbujal k obnavljanju starodobnih jeklenih konjičkov.

Društva s kar 807 člani niso dejavna le v lokalnem prostoru, prepoznavna so tudi na državni ravni in prek njenih meja.

Prireditev je obiskal tudi glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije Jožef Školč in poudaril pomembnost razvoja tehnične kulture kot podlago za številna raziskovanja in inovacije.

OZ


Najbolj brano