Prenova bo s trga odnesla Tokio

Nekdanji Tokio bar v središču mesta, s katerim je upravljal Klub goriških študentov, v zadnjih mesecih prenavljajo. Nov najemnik Goran Nemec pravi, da bodo lokal s spremenjeno podobo in novim imenom odprli v začetku junija. Objekta lastniki ne bodo razširili, še zatrjuje.

 Bodoči najemnik pravi, da  lokal kljub čvrsti fiksni konstrukciji, 
ki obdaja nekdanji vrt, po prenovi ne bo nič večji, dobil pa bo 
novo ime. Foto: Veronika Kravos
Bodoči najemnik pravi, da lokal kljub čvrsti fiksni konstrukciji, ki obdaja nekdanji vrt, po prenovi ne bo nič večji, dobil pa bo novo ime. Foto: Veronika Kravos

NOVA GORICA > “Poslovni prostor, v katerem je bil bivši Tokio bar, je trenutno v fazi popolne prenove. Gradbeno dovoljenje je bilo izdano na podjetje SORS d.o.o., ki je tudi glavni investitor prenove. Otvoritev lokala je predvidena v začetku junija,” so o tem, kako teče prenova nekdanjega Tokio bara na Bevkovem trgu, sporočili iz družbe SORS, ki je lastnica objekta.

V zvezi s prenovo oziroma novo podobo lokala so dejali, da gre za svež pristop k oblikovanju, ki uporablja tradicionalne materiale v urbanem sozvočju inovativnih površinskih obdelav.

“Želeli smo doseči videz, ki bo blizu tako mladim kot tudi starejšim občanom, saj bodo v interier umeščeni elementi lokalne zgodovine Nove Gorice. Naš cilj je, da postane lokal dnevno zbirališče vseh generacij ob dobri kavi, pa tudi večerni bar z bogatim kulinaričnim in kulturno-zabavnim programom. Seveda pa bo poskrbljeno tudi za najmlajše,” so še zatrdili v družbi SORS.

Na naše vprašanje, ali so morali za fiksno konstrukcijo, ki obdaja nekdanji vrt, pridobiti gradbeno dovoljenje, so odgovorili pritrdilno. Na novogoriški upravni enoti so nam s tem v zvezi pojasnili, da so februarja 2015 izdali odločbo o spremembi gradbenega dovoljenja iz leta 1999, s katerim je bila dovoljena adaptacija Emona marketa v Novi Gorici. “Sprememba je obsegala spremembo fasad (vratnih in okenskih odprtin na fasadi), spremembo notranje razporeditve ter faznost gradnje brez povečanja površine objekta,” so še odgovorili. Čvrsta fiksna konstrukcija je številne navedla k razmišljanju, da bodo objekt med prenovo povečali, kar pa bodoči najemnik Goran Nemec iz družbe Na trgu d.o.o. zanika.

“Kolikor vem, je bilo gradbeno dovoljenje izdano. Pri konstrukciji, ki jo omenjate, gre zgolj za nadstrešnico. Ker vmes ne bo stebrov, je bilo treba poskrbeti za bolj masivno konstrukcijo ob krajeh. Ne gre za nobeno povečanje objekta, postavitev pa tudi ne posega izven zemljišča lastnika,” je pojasnil Nemec.

Povedal je še, da ga bodo odprli nekoliko kasneje od napovedanega. Prvi cilj je bil prenovljeni lokal odpreti že v začetku maja, a se ni izšlo, saj je prenova kar konkreten projekt. “Zdaj planiramo, da bi ga odprli v prvi polovici junija, v času praznika mesta Nova Gorica,” je še povedal Nemec in dodal, da se bo tudi ime lokala spremenilo. V kaj se bo preimenoval Tokio bar pa še ni želel razkriti. Povedal je le, da bo ime v skladu s prenovljeno notranjostjo, kjer se te dni dela na polno.

“Lokal bo tak, kakršnega v Novi Gorici še ni. Zgledovali smo se po ljubljanskih in tržaških lokalih,” je še napovedal in sklenil, da bodo v njem kasneje uredili tudi enostavnejšo kuhinjo, da bo svojo ponudbo razširil tudi na področje kulinarike.

NACE NOVAK


Najbolj brano