Prehod še preverjajo

V Braniku že leto dni zahtevajo več ukrepov za umiritev prometa. Na občini zdaj napovedujejo prikazovalnik hitrosti in preverjajo, ali postaviti prehod za pešce pri marketu.

Prikazovalnik hitrosti bodo postavili, o prehodu za pešce pa 
še ni odločitve.  Foto: Leo Caharija
Prikazovalnik hitrosti bodo postavili, o prehodu za pešce pa še ni odločitve.  Foto: Leo Caharija

BRANIK > Varnost pešcev ob glavni cesti v središču kraja je zelo vprašljiva, predvsem zato, ker marsikateri voznik ne prilagodi hitrosti, pogost pa je tudi tovorni promet. Po prometni nesreči s smrtnim izidom pred letom dni, ko je voznik na prehodu za pešce pri domu krajevne skupnosti zbil osebo, so Braničani še bolj odločno zahtevali, naj občina končno zagotovi ukrepe za več varnosti.

V občinskem oddelku za okolje, prostor in javno infrastrukturo zdaj napovedujejo, kaj nameravajo storiti. Na prehodu za pešce pri domu KS ne predvidevajo dodatnih ukrepov. “V najkrajšem možnem času pa predvidevamo izvedbo predlaganega preventivnega ukrepa s postavitvijo prikazovalnika hitrosti, ki smo jih prav za ta namen nabavili konec leta 2016,” pojasnjujejo. Letos nameravajo preveriti tudi možnost vzpostavitve novega prehoda za pešce pri marketu. “Na podlagi preverbe oziroma pridobljene dokumentacije bo sploh možno ugotoviti, ali je prehod na predlagani lokaciji izvedljiv oziroma ocena investicije za potrebe njegove izvedbe,” še pravijo na občinskem oddelku.

MM


Najbolj brano