Prehiteti morajo turiste

Cesta skozi Bovec je iz tolminske smeri vse do centra skoraj povsem uničena in tudi nevarna za pešce. Do poletja bodo prenovili odsek od križišča proti blokom na Brdu do trga. Promet bo moten. V Bovcu upajo, da se delo ne bo zavleklo v julij, ker bodo v tem primeru zaradi povečanega prometa zaradi turistov nastajale neprijetne gneče.

 Z načrtovano obnovo ceste in ureditvijo pločnikov bo postal Bovec lepši in predvsem varnejši 
za pešce. Zdaj je ponekod že kar nevaren ...  Foto: Arhiv Občina Bovec
Z načrtovano obnovo ceste in ureditvijo pločnikov bo postal Bovec lepši in predvsem varnejši za pešce. Zdaj je ponekod že kar nevaren ...  Foto: Arhiv Občina Bovec

BOVEC > Skoraj 300 metrov dolg odsek je zaradi pomanjkljivih pločnikov in ozkega cestišča zelo nevaren za pešce. “Poleg tega je vozišče v zelo slabem stanju, s številnimi udarnimi jamami in neravnimi, dotrajanimi površinami za pešce in neurejenim odvajanjem meteornih voda s ceste in od bližnjih hiš. Tekoče vzdrževanje je premalo učinkovito, zato brez temeljitih posegov ne gre več,” pojasnjuje odgovoren za stike z javnostjo Milan Štulc.

Na tem odseku bodo odstranili ves asfalt in cesto s pločniki uredili v širini šestih metrov. Tudi avtobusno postajališče bo novo. Ob tej priložnosti bodo obnovili meteorno kanalizacijo.

Večino denarja bo dala država

Za naložbo bo treba odšteti 133.000 evrov. Na srečo bo s 110.000 evri pomagala država. Občina Bovec bo iz proračuna dodala zgolj 23.000 evrov.

Takoj po sprejemu proračuna, ki ga bodo predvidoma potrdili na četrtkovi seji občinskega sveta, bodo objavili javno naročilo za izbiro izvajalca, kar pomeni, da bi v drugi polovici maja lahko začeli delati. Promet bo moten, nujne bodo začasne zapore, zato občane prosijo za potrpljenje in uporabo ostalih ulic.

Dela je treba končati preden pridejo turisti

Če vreme ne bo preveč nagajalo, bodo vse posege končali do konca junija. Na občini upajo, da tako tudi bo, ker se bo sicer zapletlo. Z julijem se namreč začenja glavna sezona in zelo neprijetno bo, če bodo morali turisti iskati obvozne poti in če bodo po njih gnečo delali še kombiji s prikolicami z rafti in kajaki.

V prihodnje na ureditev čaka še odsek skozi Dvor do bencinskega servisa. Toda najprej je treba obnoviti vodovod skozi Dvor in kanalizacijo od stare lekarne do Dvora. Kdaj bo na voljo denar, še ni znano.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano