Pred vrati Kinodejka

Četrtkovi poletni večeri v Ajdovščini bodo že četrto leto zapored rezervirani za kino na prostem. Kašev projekt Kinodejka prinaša 14. julijem nov paket slovenske filmske klasike v kombinaciji s sodobnimi uspešnicami.

Organizatorji  si želijo, da bi jim bilo vreme naklonjeno,  a 
Kinodejka bo tudi v dežju. Le projekcije bodo preselili  v Bar 
Hiša Mladih, kjer bodo “dejke” zamenjali udobni fotelji. Foto: Andraž Kravos
Organizatorji si želijo, da bi jim bilo vreme naklonjeno, a Kinodejka bo tudi v dežju. Le projekcije bodo preselili v Bar Hiša Mladih, kjer bodo “dejke” zamenjali udobni fotelji. Foto: Andraž Kravos

AJDOVŠČINA > Odeje (dejke), blazine in druga poletna garnitura bodo po zimskem premoru spet aktualni na parkirišču pred MC Hiša mladih, ki bo že četrto leto spremenjeno v filmsko prizorišče na prostem. Klub ajdovskih študentov in dijakov bo sedem četrtkov ponujal brezplačne filmske projekcije.

Letošnji nabor filmov bo po mnenju organizatorjev zadovoljil različne okuse, saj so na seznam uvrstili sedem uspešnic najrazličnejših žanrov iz različnih obdobij. Za uvod v letošnjo Kinodejko bodo ta četrtek ob 22. uri predvajali mladinski film Poletje v školjki. 21. julija bo na sporedu novejši film Pot v raj, zadnji julijski četrtek bo v znamenju grozljivke Idila. V začetku avgusta bo mladinski film Sreča na vrvici, 11. avgusta bo na sporedu slovenska kino uspešnica letošnjega leta Šiška deluxe, po projekciji bo pogovor z režiserjem Janom Cvitkovičem. Sledil bo film Dekleta ne jočejo, Kinodejko pa bo sklenil film Moj ata, socialistični kulak.

V KAŠ-u so z obiskom in odzivom obiskovalcev v preteklih letih zadovoljni. Predsednica KAŠ-a Natalija Vidic pojasnjuje: “Kinodejka je zaživela kot prijetna popestritev poletnega dogajanja v Ajdovščini in upamo, da bo tudi letos lep odziv. Veseli nas, da prihajajo tako mladi kot starejši obiskovalci. Kinodejka je priložnost, da si ljudje vsaj en večer v tednu vzamejo nekaj časa za druženje, klepet in si ob tem z nekaj nostalgije ogledajo še nekdanje in sodobne uspešnice slovenske filmske produkcije.”

Organizatorji si želijo, da bi jim bilo vreme naklonjeno, a Kinodejka bo tudi v dežju. Le projekcije bodo preselili v Bar Hiša Mladih, kjer bodo “dejke” zamenjali udobni fotelji.

V KAŠ-u so sredi zadnjih priprav na letošnji Kašev letni vrt, ki bo zapolnil avgustovske konce tednov. Petkovi in nedeljski večeri bodo koncertno obarvani, za uvod bodo na odru Zaklonišče prepeva, Antioksidanti in Tulio Furlanič. Ob sobotah se bodo vrstile umetniške delavnice, nedeljski popoldnevi pa bodo kulinarično obarvani.

AT


Najbolj brano