Prav lep dan za Goriški dan (foto)

Pozno popoldne se bo s plesnimi točkami, skate sessionom in nastopi glasbenih skupin v središču mesta nadaljeval Goriški dan, praznik Nove Gorice. Dopoldne pa so bile na sporedu dejavnosti za otroke.

Danes je v Novi Gorici Goriški dan. Foto: Ambrož Sardoč
Danes je v Novi Gorici Goriški dan. Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Lepšega dopoldneva, kot je bilo današnje, si v krajevni skupnosti Nova Gorica za uvodni del praznik mesta, poimenovanega Goriški dan, ne bi mogli želeti. In prijaznejših ter bolj zavzetih e-hišnic in sodelavk mladinskega centra, učiteljev rolkanja ter izvajalke lutkovne predstave najbrž tudi ne.

Ti so namreč poskrbeli, da so otroci preživeli prijetno dopoldne na dejavnostih, pripravljenih zanje v okviru praznika. Omenjena dekleta so na Bevkovem trgu malčkom prikazovale eksperimente novogoriške E-hiše oziroma vodile delavnico izdelave lutk. Druge - gre za fante iz Športnega kluba raketa - je bilo prav prijetno opazovati, ko so v novogoriškem skateparku najmlajše učili, kako voziti rolko, tretja - gre za članico Lutkovnega gledališča Ljubljana - pa je v senci parka ob spomeniku Francetu Bevku zbrane, tako malčke kot njihove starše, popeljala v svet lutke Zmajček. Mimogrede, fantje iz Rakete so staršem na poligon prispelih otrok obenem povedali, da bodo do sredine julija vodili malo šolo skejtanja.

Praznik se nadaljuje pozno popoldne na Bevkovem trgu. Ob 17. uri bodo na sporedi plesne točke klubov Twist in V.I.P Dance Cimpany ter Skate & BMX session. Ob 18.30 uri pa se z nastopom učencev glasbene šole Ozlinka začenja vrhunec Goriškega dne. AS


Najbolj brano