Poučno in ustvarjalno

Za otroke, ki bodo med zimskimi počitnicami ostali doma, so zavodi in društva na severnem Primorskem pripravili zanimive vsebine in počitniška varstva.

Otroci lahko zabavno, poučno in kreativno  preživijo počitnice 
v Mladinskem centru Nova Gorica, kjer spet organizirajo 
počitniško varstvo. Foto: Leo Caharija
Otroci lahko zabavno, poučno in kreativno preživijo počitnice v Mladinskem centru Nova Gorica, kjer spet organizirajo počitniško varstvo. Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Otrokom na Goriškem tudi letos med počitnicami ne bo dolgčas. Zabavno, poučno in kreativno jih lahko preživijo v Mladinskem centru Nova Gorica, kjer spet organizirajo počitniško varstvo. Od ponedeljka do petka se bodo otroci med 9. in 12. uro ukvarjali s športom (košarka, namizni tenis, zumba, judo ...), po kosilu pa bodo v MC-ju do 16. ure ustvarjalni - bodisi z družabnimi igrami bodisi se bodo skozi igro učili angleščine, zanimivo bo v planinskem društvu, zabavali pa se bodo tudi na tomboli.

Tudi na Ajdovskem lahko starši izbirajo med pestro ponudbo počitniških dejavnosti, ki jo ponujajo društva. Med standardno ponudbo so brezplačne ustvarjalnice in športne aktivnosti, za katere bodo poskrbeli mentorji prostovoljci družinskega centra pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine. V Ajdovščini bodo vsak dan med 10. in 13. uro, v ponedeljek in torek pa bodo prostovoljci z delavnicami obiskali otroke v KS Gojače-Malovše in v Vrhpolju. Mlade vabijo na izlet v ljubljansko vodno mesto in filmsko mesto. Zavod za šport ponuja počitniški urnik in ceno za obisk notranjega bazena. Bazen bo odprt med 9. in 14. ter med 16. in 21. uro. Otroci med petim in trinajstim letom si lahko teden popestrijo v nogometnem kampu Olimp s Petrom Kalinom. Udeležencem ponujajo tudi možnost jutranjega (od 6.30) in popoldanskega varstva (do 16. ure) in obljubljajo izlet na sneg.

Prav veliko otrokom v Posočju v počitniških dneh ne bodo ponudili. Športno društvo Manija bo imelo smučarski tečaj na smučišču nad Bohinjsko Bistrico. Smučarski tečaj je načrtovalo tudi društvo ATC Kanin, a so ga zaradi neugodnih vremenskih razmer na Selli Nevei odpovedali. So pa na otroke mislili v Kinogledališču Tolmin. Zanje so pripravili Kino 3D počitnice po znižani ceni tri evre za predstavo, kar naj bi bilo dosegljivo otroškim “šparovčkom”. Na ogled bo pet filmov, od tega štirje v 3D tehniki.

ZPM Idrija Cerkno bo kot običajno v počitniškem tednu organizirala več dejavnosti za otroke v obeh občinah. Medtem ko sta peka pic in drsanje že zasedena, se je na ostale delavnice še mogoče prijaviti. Pripravljajo jih tudi v podružnični šoli Godovič, vodile pa jih bodo ustvarjalne domačinke. Smučarski klubi pa organizirajo tečaje smučanja. NR


Najbolj brano