Pošti se na vasi očitno ne mudi

Medtem ko je za večino naslovnikov na Ajdovskem običajno, da jih poštar obišče že dopoldne ali sredi dneva, krajane Dolge Poljane poštar po novem obišče šele pozno popoldne. Nad odločitvijo Pošte Slovenije so začudeni in nejevoljni. Na pošti pa se izgovarjajo, da gre za optimizacijo poslovanja.

Pošti Slovenije se ne zdi čudno, da pošljejo poštarja na teren popoldne Foto: Alenka Tratnik
Pošti Slovenije se ne zdi čudno, da pošljejo poštarja na teren popoldne Foto: Alenka Tratnik

DOLGA POLJANA > Krajani Dolge Poljane, ki sicer sodi pod Pošto Vipava, dopoldne zaman pričakujejo obisk poštarja. Po novem jih ta obišče šele v poznih popoldanskih urah, od 16. ure dalje.

Domačini so proti

Na Pošti Slovenije pojasnjujejo, da so se za nov urnik odločili zaradi optimizacije poslovanja. “Delo na pošti 5271 Vipava smo organizirali tako, da nekateri naslovniki pošiljke prejmejo nekoliko pozneje, kar velja za naslovnike vasi Dolga Poljana,” pravijo. Kot še dodajajo, bodo po določenem obdobju na podlagi analize dostavo optimalno prilagodili, kar je sicer, kot še pravijo, običajna praksa pri organizaciji dostave v Pošti Slovenije.

Domačini z odločitvijo Pošte Slovenije niso najbolj zadovoljni. “Kaže, da smo poskusni zajček. Ampak nihče nas ni vprašal, ali smo za to. To se nam ne zdi primerno. Nekateri krajani so se na nov urnik prihoda poštarja navadili in pravijo, da jih ne moti, drugi so slabe volje. Vsi pa smo bili nad spremembo presenečeni, saj nismo dobili nobenega obvestila. Ko sem v imenu sveta KS Dolga Poljana preveril na pošti v Vipavi, so mi dejali, da je to posledica prerazporeditev in da preverjajo, kako se bo nov urnik obnesel v praksi,” pojasnjuje predsednik sveta KS Dolga Poljana Danilo Curk. Na Pošti Slovenije še dodajajo, da v celoti zagotavljajo predpisano kakovost dostave v skladu z zakonom o poštnih storitvah in splošnim aktom o kakovosti izvajanja univerzalne storitve.

Vse je po zakonu

“Zakon določa, da se z univerzalno storitvijo vsem uporabnikom poštnih storitev zagotavljata vsak delovni dan, vendar ne manj kot petkrat tedensko, najmanj en sprejem in ena vročitev poštnih pošiljk,” so še pojasnili odgovorni na Pošti Slovenije.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano