Popolnoma predana planinstvu

Med prejemniki plakete državnega sveta za zaslužne prostovoljke in prostovoljce je tudi dolgoletna dolgoletna predsednica Planinskega društva Tolmin Milena Brešan, ki kot prostovoljka deluje že polnih 36 let.

Mileni Brešan je priznanje predal predsednik državnega sveta 
Mitja Bervar. Foto: Milan Skledar
Mileni Brešan je priznanje predal predsednik državnega sveta Mitja Bervar. Foto: Milan Skledar

TOLMIN > Milena Brešan je članica Planinskega društva Tolmin in s tem tudi Planinske zveze Slovenije od leta 1969. Kot tajnica društva se je leta 1980 aktivno vključila v delo društva, do leta 1989, ko so ji člani na podlagi njene resnosti in zanesljivosti zaupali najbolj odgovorno delo - delo predsednice PD Tolmin. To funkcijo uspešno opravlja še danes, to se pravi že sedemindvajseto leto.

Kot so pojasnili v obrazložitvi, so njena prizadevanja znotraj društva bila kmalu vidna tudi navzven, zato je bila za obdobje 1994 - 1998 imenovana za predsednico Meddruštvenega odbora planinskih društev Posočja. Več let je bila članica Upravnega odbora Planinske zveze Slovenije, tudi v sedanjem mandatu 2014 - 2018. Opravljala je tudi druge naloge v okviru Planinske zveze Slovenije, med drugim je bila vodja Odbora za članstvo.

Med vsemi temi nalogami je še vedno našla dovolj časa za delo v odseku za izletništvo v matičnem društvu in skozi izobraževalni program Planinske zveze Slovenije dosegla naziv planinske vodnice A, B in D kategorije. V sklopu izletniškega odseka Planinskega društva Tolmin vsako leto popelje člane na izlete in pohode po Sloveniji. Planinsko društvo Tolmin oskrbuje kočo na Planini Razor in Mileni Brešan gospodarjenje ter delo v takšnem objektu ni tuje. Je tudi članica uredniškega odbora glasila Krpelj, ki ga izdaja Planinsko društvo Tolmin in ki ob vsakem izidu obsega 40–48 strani. NR


Najbolj brano