Ponudba za različne okuse

Rock, ska, punk in ostali ritmi, začinjeni z okusi Indije, Bangladeša in Egipta, z dodatkom popotništva, športa in humorja so rdeča nit že tradicionalnega Kaševega letnega vrta. Novo sezono bo v družbi mlade ajdovske zasedbe Extraordinary trip jutri zvečer odprla skupina Orlek.

V Ajdovščino se vračajo petkovi koncertni večeri  Foto: Andraž Kravos
V Ajdovščino se vračajo petkovi koncertni večeri  Foto: Andraž Kravos

AJDOVŠČINA > Klub ajdovskih študentov in dijakov bo tudi letos poskrbel za poživitev poletnega dogajanja v Ajdovščini s Kaševim letnim vrtom. Če je bil lanski program zaradi majhnega proračuna okrnjen, se letos znova obeta pestra ponudba glasbe, športa, humorja in popotniških utrinkov. “To nam je uspelo ob veliki pomoči občine in drugih donatorjev, ki so Kašev letni vrt prepoznali kot zanimivo popestritev poletnega utripa v mestu. Veseli smo, ker se v zasnovo aktivno vključujejo tudi naši člani, ki so nam letos posredovali veliko idej. Želimo si, da bi prireditev uspela, da bo vsebina zanimiva za vse generacije, ne samo za študente in dijake,” si obeta predsednik Kluba ajdovskih študentov in dijakov Andraž Kravos.

Ob že preverjenih vsebinah so v Klubu ajdovskih študentov in dijakov letos poskrbeli tudi za novost. Potopisna predavanja bodo popestrili s kulinaričnimi delavnicami pod skupnim imenom Skuhna. Pod okriljem socialno podjetniškega projekta imigrantov, ki živijo v Sloveniji, bo iz kuhinje Kaševega letnega vrta ob nedeljskih večerih zadišalo po Bangladešu, Indiji in Egiptu. Ob vabljenih gostih bodo za kuhalnice lahko poprijeli tudi obiskovalci.

Sicer pa je scenarij že uveljavljen. Petkovi večeri na parkirišču pred Hišo mladih oziroma v njeni dvorani bodo koncertno obarvani. Ob Orlekih, Lollobrigidi in Red Five Point Star, Escobars in Climax bodo glasbeni del letnega vrta zapolnile nadebudne mlade skupine iz Ajdovščine in drugih krajev.

Sobotni popoldnevi bodo športno obarvani. Ljubitelje nogometa, odbojke in zbijanja vabijo na igrišče na mivki, za smeh pa bodo poskrbeli z vodnimi igrami pred Hišo mladih. Ob nedeljah bo mogoče s kaševci popotovati v Malavi in po transibirski železnici do Pekinga. Priložnost za smeh bo v družbi Lucije Ćirović in Domagoja Pintarića, kulinarične večere pa bodo sklenili umirjeni zvoki akustičnih koncertov, Kašev letni vrt bo sklenil Zoran Predin.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano