Pomerili so se mojstri smukavca
Goriška
29. 09. 2015, 08.13
, posodobljeno: 01. 11. 2017, 17.29
Tekmovanje v kuhanju smukavca, na katerega je Hotel Cerkno peto leto zapovrstjo pritegnil šest ekip, ni prineslo večjih presenečenj.
CERKNO
> Drugič zapovrstjo je najslastnejšega skuhala ekipa društva Laški meh iz Lazca, drugo lovoriko sta odnesli “kuharici” zakriške Zarje (na fotografiji) in tretje novinki na tekmovanju, ekipa Godovčank. Komisija je poudarila, da so vrstni red določile nianse. Začimbe in dodatki torej, ki sodijo v tradicionalno “juho” iz zeljnatih, ohrovtovih, tu in tam pa še kašnih zelenjavnih listov po izbiri kuharjev. Smukavc, nekoč jed, ki je pomagala preživeti revne družine, že dolgo velja za priljubljeno tradicionalno jed na Cerkljanskem in Idrijskem in je obvezni del jedilnikov vseh tukajšnjih hotelov, kakopak tudi Hotela Cerkno.
SD