Policijsko postajo bo država ponovno prodajala

Ministrstvo za notranje zadeve bo 5. oktobra na javni dražbi ponovno poskušalo prodati stavbo policijske postaje v Šempetru. Izklicna cena znaša 238.000 evrov. Občina Šempeter-Vrtojba bo na dražbi uveljavljala predkupno pravico.

Ministrstvo za notranje zadeve bo 5. oktobra na javni dražbi  
poskušalo prodati stavbo policijske postaje v Šempetru. Foto: Mitja Marussig
Ministrstvo za notranje zadeve bo 5. oktobra na javni dražbi poskušalo prodati stavbo policijske postaje v Šempetru. Foto: Mitja Marussig

ŠEMPETER > Svetniki občine Šempeter-Vrtojba so že pred časom predlagali, da bi občina skušala dobiti objekt v svojo last, saj je po selitvi policistov iz Šempetra tamkajšnjo policijsko postajo obiskovalo le malo občanov.

Ministrstvo je najprej odgovorilo, da objekt potrebuje za potrebe policijske pisarne, sredi leta pa ga je skušalo prodati. Župan Milan Turk je tedaj napovedal, da bo občina uveljavljala predkupno pravico, a tudi, da bo cena bržkone previsoka in zanjo nesprejemljiva. Država objekta na prvi dražbi ni uspela prodati, ponovno bo poskusila oktobra.

Občina bi želela v objekt, ki je v slabem stanju in bi ga bilo treba obnoviti, preseliti medobčinsko upravo, ki se bo še nekoliko povečala, je že spomladi pojasnil Turk.

Spletno uredništvo


Najbolj brano