Poletje v kozarcu za Staro Goro

Žensko dobrodelno društvo briške Busklce organizira v soboto, 25. junija, na športnem igrišču v Čelu dobrodelno prireditev Poletje v kozarcu, katere zbrani izkupiček bo namenjen otrokom s posebnimi potrebami iz bolnišnice v Stari Gori.

Izkupiček dobrodelne prireditve bodo  namenili otrokom s 
posebnimi potrebami iz bolnišnice v Stari Gori. Foto: Leo Caharija
Izkupiček dobrodelne prireditve bodo namenili otrokom s posebnimi potrebami iz bolnišnice v Stari Gori. Foto: Leo Caharija

GONJAČE > Gre za prvi tovrstni dogodek v zahodnih Brdih, kjer so moči združili vinarji, gostinski in nastanitveni ponudniki, čebelarji, obrtniki, kmetje, kulturniki in krajani tega predela briške pokrajine. “Da bi sovrstnikom svojih otrok omogočili boljši jutri,” poudarjajo v en glas.

“V našem lokalu že vrsto let zaposleni zbiramo denar za otroke v Stari Gori, tokrat smo se lokalni ponudniki odločili storiti večji in odločnejši korak, ker verjamemo, da si otroci s posebnimi potrebami zaslužijo čim bolj brezskrbno otroštvo, ravno tako njihovi starši,” pojasnjuje soorganizatorka prireditve Livjana Sirk.

Na dogodku bo sodelovala dvajseterica lokalnih vinarjev, šest čebelarjev, štirje gostinski in trije nastanitveni ponudniki. Svoje bodo pristavili tudi člani Planinskega društva Brda, amaterski igralci iz Srednjega, plesalke skupine Tince in Pupa zaplaš ter domači otroci.

Izdelki in pridelki, ki jih ponuja narava v dolini potoka Kožbanjšček, bodo na voljo na mini tržnici. Poskrbeli bodo tudi za gurmane. Pršut, šalam na maslu in frtalja so le nekatere jedi, ki jih bo moč okušati s pogledom na briškega očaka Korado in v objemu briške narave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano