Poleti bodo obiskovalci brali tudi v senci utice

S predstavitvijo knjige Kava pri dišečem jasminu pisateljice Nataše Koncut Lorenzutti je Lavričeva knjižnica v Vipavi zaključila prvo sezono literarnih srečanj. Tokrat prvič na dvorišču, kamor bodo čez poletje obiskovalce knjižnice vabili v senčno utico, v prihodnje pa postregli še s kakim kulturnim dogodkom.

Notranje dvorišče krajevne knjižnice v Vipavi je kot nalašč za različne kulturne dogodke  Foto: Alenka Tratnik
Notranje dvorišče krajevne knjižnice v Vipavi je kot nalašč za različne kulturne dogodke  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Z odprtjem novih prostorov krajevne knjižnice se število obiskovalcev Lavričeve knjižnice v Vipavi povečuje. Zanimanje raste tako med mladimi kot starejšimi, skupaj se je število aktivnih članov lani dvignilo kar za 30 odstotkov, izposoja v vipavski enoti pa je bila večja za 27 odstotkov. V vodstvu zavoda so nove in večje prostore izkoristili za dodatno ponudbo z literarnimi in drugimi dogodki, s katerimi bogatijo kulturno življenje v Vipavi.

V prvi sezoni predvsem domači avtorji

Prvo sezono literarnih večerov so oblikovali predvsem domači avtorji oziroma vipavsko obarvane vsebine, v ponedeljek pa so jo sklenili s klepetom z dramsko igralko, pisateljico in pedagoginjo Natašo Konc Lorenzutti. V pogovoru z voditeljico večera Marijo Mercina je predstavila aktualno knjižno uspešnico Kava pri dišečem jasminu, program pa je z glasbenimi točkami na kitari dopolnil Anton Konc Lorenzutti. Večer je prvič minil na notranjem dvorišču knjižnice, ki se je izkazalo za dobro lokacijo za tovrstne dogodke. Kot napoveduje direktor knjižnice Artur Lipovž bodo čez poletje obiskovalci knjižnice knjige in časopise lahko brali tudi v utici na dvorišču.

Poleti še nekaj novosti

Sicer pa so uvedli še nekaj novosti. “Knjižnica bo poleti odprta do 14. ure, za najmlajše smo pripravili pravljične urice, ob ponedeljkih v Vipavi, ob sredah pa v Podnanosu, v parku smo postavili knjigobežnico, z občino Vipava pa se dogovarjamo, da bi bila knjižnica odprta vse delovne dni v tednu,” našteva direktor zavoda. Vipavci in drugi obiskovalci pa si lahko v avli Lanthierijevega dvorca še do 11. julija ogledajo razstavo ob 150. obletnici ustanovitve vipavske čitalnice in njenem pomenu za razvoj javne knjižnice. ALENKA TRATNIK


Najbolj brano