Polenta je doma v Ozeljanu (foto)

Skupno skoraj tisoč ljudi se je včeraj čez dan zgrnilo v Ozeljan. Razlog? Praznik polente, na katerem so med drugim prikazali, da se da polento postreči tudi na zelo izviren način.

Vročina jih ni ustavila ... Foto: Leo Caharija
Vročina jih ni ustavila ... Foto: Leo Caharija

OZELJAN > Praznik polente v grajskem vrtu v Ozeljanu se tudi letos ni izneveril tradiciji - slastna polenta na tisoč in en način, domiselni tekmovalci, ki so jo servirali na bolj ali manj izvirne načine in množica obiskovalcev, ki so se prišli podkrepiti in pozabavati, so potrdili, da je praznik tod že zaščitni znak.

Začeli so ga že v soboto zvečer so na grajskem večeru smeha s Perico Jerkovičem, včeraj pa so, kljub hudi vročini, kuharski mojstri Turističnega društva Ozeljan-Šmihel, ki organizira prireditev, že vihteli polentarje, postavljali polena na ogenj in iz kotlov se je daleč naokrog širil znani domač vonj.

Popoldan so za živahno druženje poskrbeli člani okoliških društev in skupin, ki so se pomerili v tekmovanju Polenta brez meja in vaških igrah. Obiskovalci so medtem lahko poskusili srečo na srečelovu, nekateri pa so jo lahko poiskali v - polenti. Slednja je z različnimi prilogami šla v slast obiskovalcem, ki so se na koncu pozabavali še na plesu z glasbeno skupino Malibu. MM


Najbolj brano