Pogrešajo vzdrževalca

Dostop do naravnega kopališča na sotočju Idrijce in Bače je od konca tedna nekoliko bolj urejen, potem ko so travo ob njem pokosili. Ob tem pa v KS Most na Soči poudarjajo, da je celoten prostor daleč od urejenega.

Mostarska KS in posamezniki skrbijo, da dostop do kopališča ni zaraščen. Foto: Ambrož Sardoč
Mostarska KS in posamezniki skrbijo, da dostop do kopališča ni zaraščen. Foto: Ambrož Sardoč

BAČA PRI MODREJU > Akcijo košnje trave in sečnje grmovja ob dostopu do znanega kopališča na Idrijci pod železniškim mostom pri sotočju z Bačo je konec tedna znova pripravil Peter Mrak, ki vodi plezalno šolo in stebre mostu uporablja za vadbo. Tokrat je sicer delal sam, nekoliko se je zataknilo pri organizaciji, je dejal Dušan Jermol, predsednik KS Most na Soči, pod katero spada Bača. Ker če se ne bi, bi v akciji tudi letos sodelovala skupnost, tako kot je lani in predlanskim. Po besedah Jermola rastje ob dostopu redčijo še enkrat v letu.

Kot je ob tem povedal predsednik, pa bi bilo treba na priljubljenem kopališču urediti še marsikaj, kar pa ni več v domeni KS. “Lani smo skupaj z Mrakom prvič dosegli, da ko je CPG iz reke jemal gramoz, se je nekaj uredilo. Nasuli so pesek na dostopno pot,” pravi Jermol in dodaja, da je bilo tam v preteklosti tudi že kaj narejeno. Potožil pa je, da se plaža redno ne vzdržuje. Hkrati se je po njegovih besedah med krajani porodilo že veliko pobud, kaj bi na sotočju Idrijce in Bače lahko nastalo, izdelan je bil poseben idejni projekt za območje, na občino pa so naslovili tudi že veliko dopisov, povezanih z urejanjem sotočja.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano