Podelili 70 priznanj pripadnikom regijskih enot civilne zaščite

Ob dnevu civilne zaščite bodo pripadniki njenih enot po državi skupno prejeli preko 900 priznanj. V Idriji so se včeraj z njimi zahvalili 70 enotam in posameznikom iz goriške regije.

70 dobitnikov priznanj - enot in posameznikov CZ iz goriške regije.  Foto: Saša Dragoš
70 dobitnikov priznanj - enot in posameznikov CZ iz goriške regije.  Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Poveljnik republiške CZ Srečko Šestan je z regijskim poveljnikom Samom Kosmačem in namestnikom Zoranom Kendo največ, 49 bronastih priznanj podelil gasilskim društvom, gorskim reševalcem, vodniku reševalnih psov, nadzornikom plazu Stože, jamarjem in pripadnikom Rdečega križa za posredovanje v žledu. Drugi del priznanj so dobili posamezniki za pomoč v poplavah v Srbiji in BiH in najprizadevnejši za zgledno organizacijo pomoči v štabih enot CZ.

Del najvišjih, srebrnih in zlatih priznanj, so že ali pa jih bodo podelili na internih slovesnostih. Srebrna so zaslužili Gasilsko društvo Spodnja Idrija, polkovnik Rajko Velikonja za pomoč s Slovensko vojsko, Marko Matajurc za sodelovanje v več kot 150 reševalnih akcijah z GRS Bovec, DavidPremrl in Dušan Petrevčič kot uspešna poveljnika občinskih štabov CZ Vipava in Kanal. Najvišja, zlata priznanja pa so prejeli gasilsko društvo Črni Vrh in gasilske zveze Tolmin, Vipava in Kobarid. Na državni slovesnosti pa sta ju dobila še Milan Abramič za 20-letno delo v pirotehnični enoti in Aleksander Vončina za usposabljanje policijskih enot, ki so angažirane pri reševanju in pomoči ljudem. SD


Najbolj brano