Petkova dražba bo nakazala usodo smučišča

V ponedeljek je bovška občina podpisala najemno pogodbo s projektantskim podjetjem Ilev inženiring s sedežem na Cesti Zore Perello-Godina 2, s katero mu daje v najem občinska zemljišča, na katerih so kaninska smučišča.

Po petkovi dražbi bo usoda kaninskega smučišča nekoliko bolj jasna Foto: Rok Stopar
Po petkovi dražbi bo usoda kaninskega smučišča nekoliko bolj jasna Foto: Rok Stopar

BOVEC > “Vsi me sprašujejo, po kakšni ceni dajemo potencialnim ruskim kupcem kaninskega smučarskega centra v najem zemljišča, vendar v nominalni vrednosti ni mogoče povedati,” pojasnjuje bovški župan Siniša Germovšek.

Kot pravi, bodo ceno določili februarja leta 2020, ko bo pretekla pogodba o brezplačni najemnini za ATC Kanin, ki je predmet stečajne mase. “Kot piše v pogodbi z Rusi, bomo upoštevali zakon o žičniških napravah in pravilnik o cenah, ki bo takrat veljal oziroma bomo upoštevali predpis, ki ga bo nasledil.”

V pogodbo, ki vsebuje veliko varovalk, so naknadno vključili še zahtevo, da morajo investitorji uporabljati dostop s slovenske strani.

“Mi potencialnim kupcem iz Rusije podajamo roko, lahko računajo na našo podporo pri iskanju denarja EU za celovito prenovo smučarskega centra,” navaja župan.

Kot pravi, se bo dražbe v petek ob 12. uri v Ljubljani zagotovo udeležil: “Ne vem natančno, kakšna so pravila, morda bo treba počakati pred vrati, toda jaz bom tam, ker me zanima, v kakšno smer bo krenila, kakšno bo razpoloženje. Po moji oceni dražba v petek ne pomeni dneva D za kaninsko smučišče, bo pa nakazala, kako bodo zadeve potekale naprej. Še marsikaj se bo moralo sestaviti.” Upa, da potencialnih kupcev ne bodo odgnali z nerealnimi cenami.

Kot pravi, je bovška občina na zavod za gradbeništvo poslala fotografije kaninskih naprav, ki kažejo resne poškodbe.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano