Pasji teden v Ajdovščini

Mladinski center Hiša mladih že tretje leto zapored prireja Teden 4-nožnega prijatelja s pestrim programom na temo psov.

 Osnovnošolci so  spoznali  poklice, ki so povezani s psi, med 
njimi so bile veterinarka, pasja frizerka in pasja inštruktorica, 
srečali pa so se tudi s policijskim psom. Foto: Matjaž Jazbar
Osnovnošolci so spoznali poklice, ki so povezani s psi, med njimi so bile veterinarka, pasja frizerka in pasja inštruktorica, srečali pa so se tudi s policijskim psom. Foto: Matjaž Jazbar

AJDOVŠČINA > “Ker je 4. oktober svetovni dan živali, smo pripravili pasji teden v dnevih, ki so mu sledili, po naključju pa letos naša že tradicionalna prireditev sovpada tudi s tednom otroka. Te smo tudi povabili k sodelovanju,” je povedala Polona Bratina iz MC Hiša mladih.

Teden so začeli z razstavo pasjih portretov Melite Bubek, lastniki pa so lahko svoje pse pripeljali tudi na dobrodelno fotografiranje. V torek so osnovnošolci spoznali poklice, ki so povezani s psi, med njimi so bile veterinarka, pasja frizerka in pasja inštruktorica, srečali pa so se tudi s policijskim psom.

Sinoči so se o tem, kako izbrati pravega psa, pogovarjali s kinologom Miroslavom Zidarjem in predsednikom ajdovskega kinološkega društva Romanom Hoefferlejem. Predstavili so izbrana dela otroškega likovnega natečaja Moj prijatelj iz živalskega kraljestva in nagradili najboljše. Jutri pa bo od 10. ure živahno na tržnici s stojnicami, na katerih se bodo predstavila kinološka društva in druge pasje aktivnosti.

AC


Najbolj brano