Okupacija mesta

Jutri bo Nova Gorica okupirana. V okviru Robinove zabave, na kateri bo nastopilo 150 primorskih ustvarjalcev, bodo ob 20. obletnici GD Nova njene zasedbe nastopile po mestu.

Jutri bo Nova Gorica okupirana.  Foto: Ambrož Sardoč
Jutri bo Nova Gorica okupirana.  Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Robinova zabava bo obarvana s 150 nastopajočimi Primorci, “ker kot lokalni radio čutimo poslanstvo povezovanja primorskih glasbenih ustvarjalcev,” pravi Klemen Mozetič z Radia Robin. Poleg znanih imen (Tinkara Kovač, Slavko Ivančič, Anika Horvat ...) so povabili mlade goriške glasbenike iz Glasbenega društva NOVA, ki praznuje 20-letnico. “Tako se je porodila skupna ideja o 'Okupaciji Nove Gorice z glasbo', ko bodo komorne zasedbe GD NOVA dopoldne po mestu izvedle šest pouličnih glasbenih nastopov,” pojasnjuje Mozetič. Začeli se bodo ob 10. uri v Borovem gozdičku in se nato na vsake pol ure nadaljevali na ploščadi med knjižnico in gledališčem, ploščadi Vrtnica, pri domu upokojencev, pri spomeniku Edvardu Rusjanu in končalo ob 12.30 med bloki v Ulici Gradnikove brigade.

Poseben pečat bo letos dal prvi Festival Mladi glas Goriške. Deset finalistov, ki se je prijavilo iz goriških glasbenih šol, kjer se učijo solo petja, se bo ob 18.30 na travniku pred mestno hišo predstavilo z lastno avtorsko skladbo. “S festivalom želimo spodbuditi mlade h glasbenemu ustvarjanju in poživitvi glasbene scene na Goriškem,” pravi Mozetič.

Ob 20.00 bo na Bevkovem trgu koncert simfoničnega orkestra NOVA filharmonija, nato se bo dogajanje preselilo na travnik pred mestno hišo, kjer bo nastopil Big banda NOVA z uveljavljenimi gosti in kasneje Jan Plestenjak ter Projektili. Robinova zabava je uvod v pestro dogajanje ob občinskem prazniku. MM


Najbolj brano