Odrezani od sveta

Kupi kamenja, zemlje in drevja so ponoči zasuli vse glavne in obilo stranskih cest, zaradi česar sta bili občini za nekaj ur odrezani od sveta. Med Želinom in Spodnjo Idrijo je bila na več krajih zasuta osrednja prometna žila - Keltika.

Na spodnjeidrijskem  Poklonu so naplavine zasule del stanovanjske hiše Foto: Saša Dragoš
Na spodnjeidrijskem Poklonu so naplavine zasule del stanovanjske hiše Foto: Saša Dragoš

IDRIJA, CERKNO > Neprevozni sta bili tudi obvozni cesti čez Žiri in Razpotje v Idrijo ter Trebušo v Kanomljo, kjer so morali gasilci iz hiš črpati vodo in se soočiti s plazovi, ki so prav tako ogrozili nekaj hiš. Najviše so naplavine zasule hišo na spodnjeidrijskem Poklonu.

Več plazov in usadov se je utrgalo na Cerkljanskem in ogrozilo hiše v Gorjah in Jesenici. Gasilci so pomagali tudi pri prekrivanju ostrešja hiše v Gorenjih Novakih, s katere je strešnike pometel veter, in pri črpanju vode iz delavnice v Dolenjih Novakih. Za asfaltiranje pravkar pripravljeno cesto iz Cerknega v Zakriž pa so podivjane vode v dobršnem delu odplavile. Smučarski center Cerkno je nekaj centimetrov na debelo pobelil sneg, ki se je “pokazal” tudi v više ležečih krajih na Idrijskem. SD


Najbolj brano