Odejica za dobrodošlico

Aktiv mestnih žena in deklet Goričanke, ki deluje v sklopu Turističnega društva Nova Gorica, je spet priredil dobrodelno prireditev Z odejico nam bo topleje. Tokrat bodo odejico dobrote namenili Varstveno delovnemu centru (VDC) Nova Gorica.

Odejico (levo) bo aktiv mestnih žena in deklet letos podaril Varstveno delovnemu centru Nova Gorica. Foto: Mojmir Maraž
Odejico (levo) bo aktiv mestnih žena in deklet letos podaril Varstveno delovnemu centru Nova Gorica. Foto: Mojmir Maraž

NOVA GORICA > Z odejico nam bo topleje je dobrodelni projekt, ki ga je aktiv mestnih žena in deklet Goričanke tokrat priredil drugo leto zapored. “Pomembna vsebina projekta je sociološke narave, ker želimo opozoriti javnost na problematiko oseb z motnjami v razvoju ali s poškodbami. Skrb za te osebe terja posebne napore svojcev in zaposlenih v centru, zato želimo pomagati, ko nas potrebujejo, in sporočiti, da se zavedamo, kako pomembno in dragoceno je njihovo delo,” je poudarila Branka Maraž, predsednica aktiva.

Članice Goričank so s staro tehniko polstenja volne izdelale odejico, ki jo bodo podarile novogoriškemu VDC kot znak dobrodošlice v pričakovanju odprtja njihovih novih prostorov. Odejica je v naravni barvi volne, slap polstenih barvanih rožic pa izraža dobrodošlico.

“Izdelale smo jo na odprti delavnici pred knjižnico pod strokovnim vodstvom naše članice Anke Krpan Skomina . Rožice za odejico smo izdelale na delavnici z varovanci VDC,” je dodala.

Po krajšem kulturnem programu so se pred dnevi na predvečer dneva luči udeleženci zaključne prireditve po Novi Gorici na pohod podali z lučkami, ki so jih izdelali varovanci VDC. Goričanke so v okviru projekta na občane mestne občine, tamkajšnja podjetja, samostojne podjetnike in druge naslovile prošnjo za pomoč pri zbiranju sredstev za dopolnitev opreme novega VDC. AC


Najbolj brano