Od parka do kuhinje

V mestu se je včeraj začel že deseti festival vrtnic, ki bo ljubitelje teh rož razveseljeval vse do konca maja.

Razkošne burbonke so tudi letos kraljice Festivala vrtnic.  Foto: Leo Caharija
Razkošne burbonke so tudi letos kraljice Festivala vrtnic.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Glavna atrakcija festivala, ki ga organizira družba Hit v sodelovanju z Goriškim društvom ljubiteljev vrtnic in novogoriško mestno občino, bodo tudi letos starinske lepotice, vrtnice burbonke.

Zbirka burbonk na vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici bo do 10. maja na ogled vsak dan od 9. do 17. ure. Ob 11. uri, ko vrtnice najbolj dišijo, pa so zainteresiranim na voljo tudi vodeni ogledi.

Že to soboto, 25. aprila, prireja Goriško društvo ljubiteljev vrtnic v tamkajšnjem vrtu druženje ljubiteljev vrtnic iz vse Slovenije. V času festivala bodo lahko obiskovalci sodelovali na delavnici, predavanju in degustaciji Vrtnice v kulinariki, si ogledali razstavo fotografij in slikarskih del na temo vrtnica, prisluhnili nekaj koncertom ter v Hitovih restavracijah in lokalih poskusili različne jedi iz vrtnic. Na voljo jim bodo tudi različni lepotni tretmaji ter sproščujoče masaže z rožnim oljem.

10. maja bo na sporedu ogled rožnih nasadov v mestu pod strokovnim vodstvom, 22. maja pa bo novogoriški župan Matej Arčon javnosti predstavil nov rožni nasad v mestu pred Goriško lekarno.

NACE NOVAK


Najbolj brano