Od mrliških vežic do domov krajanov

Zadnji meseci so v ajdovski občini v znamenju številnih naložb z javno vsebino, ki so dobile svoje mesto v občinskem proračunu. Gradijo se domovi krajanov, mrliške vežice, ureja se cestna infrastruktura.

Na Cesti  gradijo temelje  doma krajanov Foto: Alenka Tratnik
Na Cesti gradijo temelje doma krajanov Foto: Alenka Tratnik

CESTA > Nekatera gradbišča se bodo v kratkem že zaprla. V Lokavcu, na primer, končujejo gradnjo nove mrliške vežice in širijo pokopališče. Novo mrliško vežico gradijo tudi v Selu, kjer v teh dneh zaključujejo prenovo tlakov in ogrevanja v večnamenski dvorani tamkajšnjega kulturnega doma.

Na Cesti gradijo temelje doma krajanov z večnamensko dvorano, prostori za delo krajevne skupnosti in e-točko. Objekt bo stal približno 460.000 evrov. Ob sodobnem, energetsko varčnem objektu, ki bo zaokrožil vaško jedro, bodo prenovili in ogradili tudi otroško igrišče, uredili parkirišče in pokrili štiristezno balinišče.

V kratkem bodo začeli graditi tudi dom krajanov v Plačah. Načrtovana večnamenska dvorana za igranje badmintona bo služila tudi za kulturne in družabne prireditve domačinov iz Plač, Malih Žabelj in Vipavskega Križa, ob stavbi bodo uredili parkirišča in zaokrožili vaško jedro. Dom bo stal dobrih 338.000 evrov. Še pred jesenjo naj bi z deli začeli tudi v Skriljah. Podružnično šolo bodo temeljito prenovili, ob njej pa zgradili novo večnamensko dvorano in prostore za delo krajevne skupnosti. Naložba bo stala približno pol milijona evrov.

V Ajdovščini bodo v kratkem začeli prenovo pešpoti ob Hublju, od glavnega mosta do mosta pri vrtcu. V prihodnjih mesecih naj bi začeli graditi tudi most čez Lokavšček ter novo povezovalno pot od Ulice Quiliano mimo športnega centra do Lokavške ceste. Skupaj s prenovo križišča z Vilharjevo ulico in ureditvijo parkirišča bo naložba stala dober milijon evrov.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano