Od kulture do veteranov

Novogoriška občina je v minulih dneh objavila več javnih razpisov s področja družbenih dejavnosti. Društva, klubi, zavodi in sorodne organizacije imajo skupno na voljo 261.000 evrov.

Letos bodo za programe in projekte na področju kulture razdelili 40.000 evrov.  Foto: Leo Caharija
Letos bodo za programe in projekte na področju kulture razdelili 40.000 evrov.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Zainteresirana društva in druge organizacije, ki izvajajo programe na področju družbenih dejavnosti, vsako pomlad nestrpno pričakujejo razpise novogoriške mestne občine, saj je tudi od njih odvisno, koliko dela jim bo uspelo v tekočem letu opraviti. Letos je še bolj stresno, ker je mestna občina tudi za petino oklestila denar, ki je na voljo.

Razpisi zdaj postopoma “kapljajo”. Veteranske organizacije že pripravljajo dokumentacije za razpis za sofinanciranje njihovih programov, saj je bil objavljen že 20. marca. Občina jim bo razdelila 17.000 evrov, časa za prijavo imajo do 17. aprila. Društva in druge organizacije na področju kulture imajo nekaj dni več, saj se razpis za sofinanciranje kulturnih programov in projektov, na katerem bo občina razdelila 40.000 evrov, zaključi 20. aprila.

Pred dnevi pa je občina objavila še nekaj javnih razpisov. Tisti, ki si obetajo sofinanciranje programov in projektov s področja socialne dejavnosti v (višina razpisanih sredstev 87.000 evrov), morajo pohiteti, saj imajo časa do 17. aprila. Kdor bi se rad potegoval za denar občine na javnem razpisu za sofinanciranje kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine (20.000 evrov) in za sofinanciranje programov na področju tehnične kulture v (50.000 evrov), ima časa do 28. aprila, za sofinanciranje otroških in mladinskih programov in projektov (47.000 evrov) pa še dan več. NR


Najbolj brano