Od ideje do prve prodaje

V Primorskem tehnološkem parku sprejemajo prijave za nov izobraževalni program, ki bo zainteresiranim na učinkovit in sistematičen način pomagal graditi podjetje. ProgramOd ideje do prve prodaje bo trajal od novembra do januarja, brezplačno pa bo namenjen najboljšim desetim ekipam v regiji.

Delo ekip bo potekalo v prostoru za so-delo Bridge85 v Primorskem tehnološkem parku.

 Foto: Vito Kužnar
Delo ekip bo potekalo v prostoru za so-delo Bridge85 v Primorskem tehnološkem parku.  Foto: Vito Kužnar

VRTOJBA > “Globalno okolje, v katerem delujejo startup podjetja, je izjemno negotovo in dinamično, stopnja preživetja teh podjetij pa nizka. Ker se za startup podjetja predpostavlja, da bodo v prihodnosti rasla hitreje kot ostala novoustanovljena podjetja, in da bodo ustvarila več zaposlitev kot obstoječa podjetja, jim pripisujemo pomembno vlogo pri rasti gospodarstva,” je o pomenu novega programa povedala Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka (PTP).

Nov program, s katerim bi radi spodbudili zagon inovativnih podjetij in na sistematičen način zagotovili njihovo hitro rast in razvoj, bodo v PTP izvajali šest tednov. Od novembra do januarja bodo izbrane ekipe deležne več kot deset tedenskih strokovnih predavanj in svetovanj podjetnikov v vlogi mentorjev. Z njihovo pomočjo bodo opravile raziskavo potreb kupcev in značilnosti trga, oblikovale optimalne produkte in poslovne modele, preverile potencial poslovne priložnosti na trgu, pripravile strategijo prodaje, predstavitev produkta in poslovne priložnosti.

Na izobraževanje Od ideje do prve prodaje se lahko prijavijo podjetniške skupine ali posamezniki s podjetniško idejo oziroma ustanovitelji podjetij, ki so mlajša od treh let. Za deset najboljših ekip po izboru organizatorja bo izobraževanje brezplačno.

Prijave sprejemajo do 20. oktobra prek obrazca na spletni strani PTP. Program se bo zaključil januarja s “podjetniškim predstavitvenim bojem”, v katerem se bodo predstavili v izobraževanje vključeni projekti. Projekt z najboljšim investicijskim potencialom bodo nagradili.

NACE NOVAK


Najbolj brano