Od dediščine do hitrosti

Nocoj bodo v Mladinskem centru Vrtojba ob občinskem prazniku podelili letošnja priznanja. Prejeli jih bodo Bogdan Potokar, Denis Mrevlje in Rok Gomizelj ter Stanka Ferfolja.

Bogdan Potokar bo nagrado občine Šempeter-Vrtojba prejel 
za izjemne zasluge za nastanek in razvoj Parka miru na 
Sabotinu.  Foto: Nace Novak
Bogdan Potokar bo nagrado občine Šempeter-Vrtojba prejel za izjemne zasluge za nastanek in razvoj Parka miru na Sabotinu.  Foto: Nace Novak

ŠEMPETER > Šempetrc Bogdan Potokar bo nagrado občine Šempeter-Vrtojba prejel za izjemne zasluge za nastanek in razvoj Parka miru na Sabotinu. Območje največjega bojišča goriškega dela soške fronte je danes zelo obiskana turistična točka na Goriškem. Njen oskrbnik je prav Potokar, ki je prevzel dotrajano nekdanjo stražnico, skupaj s prostovoljci začel čistiti rove, jarke in kaverne, jih razsvetlil, opremil kot v času prve svetovne vojne, postavil replike barak pred kavernami, vlečnico in uredil muzej, kjer so razstavili ostanke orožja in drugih predmetov, najdenih v reki Soči. Potokar ima velike zasluge, da je Park miru postal zelo obiskana turistična točka, ki ima hkrati tudi velik simbolni pomen.

Nagrado za mlade bosta prejela Denis Mrevlje in Rok Gomizelj iz Šempetra. Dirkaška navdušenca sta člana ekipe Mrevlje Racing, ki tekmuje na državnem prvenstvu v reliju in velja za eno od najbolj obetavnih posadk v Sloveniji in širši regiji. Mrevlje je državni podprvak med vozniki v pokalu Yugo, Rok Gomizelj pa državni prvak med sovozniki v Yugo pokalu v točkovanju med sovozniki do 21 let. Ekipa je za sezono 2017 dobila tudi priložnost za sodelovanje z največjo slovensko ekipo OPV Racing Cars pod mentorstvom večkratnega državnega in evropskega prvaka v reliju Roka Turka.

Priznanje občine bo prejela Stanka Ferfolja iz Vrtojbe, ki je že vrsto let gonilna sila pri idejni zasnovi, organizaciji in izvedbi različnih dogodkov doma in v tujini. Kot dolgoletna predsednica je Društvu žena Vrtojba dala neizbrisen pečat, je tudi aktivna članica več društev in organizacij. Prisotna in aktivna je na vseh glavnih občinskih prireditvah.

Ferfoljeva skrbi tudi za ohranjanje kulinarične ter kulturne dediščine kraja. Tudi z nastopi na nacionalni televiziji je poskrbela za promocijo Vrtojbe in tamkajšnjih tradicionalnih jedi. Poleg tega skrbi za medgeneracijsko sodelovanje z otroci iz vrtca v Vrtojbi in Šempetru ter učenci podružnične šole v Vrtojbi. S svojim znanjem, zanesljivostjo, energijo in nesebičnostjo je vzor mnogim mladim ter ostalim članom skupnosti, so zapisali v obrazložitvi. MM


Najbolj brano