Od zemljišč v Ajdovščini do pisarn v Kopru

Stečajni upravitelj Primorja bo jutri na javnih dražbah prvič iskal kupce za več zemljišč in poslovno stavbo v Ajdovščini, sredi oktobra pa bo na drugi dražbi prodajal poslovne prostore in pisarniško opremo v Rotondi v Kopru.

Kupca za poslovne prostore,  ki jih je propadli gradbinec imel 
v Rotondi v Kopru, bodo iskali sredi oktobra. Foto: Sonja Ribolica
Kupca za poslovne prostore, ki jih je propadli gradbinec imel v Rotondi v Kopru, bodo iskali sredi oktobra. Foto: Sonja Ribolica

AJDOVŠČINA >V nizu jutrišnjih dražb bodo najprej prodajali poslovni objekt na Idrijski cesti v Ajdovščini. Naprodaj je skupaj s premičninami, izklicna cena je skoraj 870.000 evrov. Na nepremičninah ima predkupno pravico Občina Ajdovščina.

Naprodaj bodo tudi nepozidana stavbna zemljišča na območju pod obvoznico v Ajdovščini. Gre za pet sklopov zemljišč, ki jih stečajni upravitelj prodaja kot celote, izjema je peti sklop. Največji zalogaj je prvi; izklicna cena za več zemljišč je skoraj 329.000 evrov, pri čemer ima Občina Ajdovščina predkupno pravico in jo bo tudi uveljavila. Ostali sklopi so manjši, njihove cene se gibljejo od 37.000 do 57.000 evrov.

Stečajni upravitelj bo zatem skušal najti kupca za cestne površine oziroma prometno infrastrukturo (delno asfaltirano, delno prodnato) na istem območju. Na nepremičninah ima predkupno pravico Občina Ajdovščina, ki jo tudi uveljavlja. Na eni od dveh nepremičnin je vpisana stavbna pravica v korist družbe Hofer za 99 let.

Za jutri je napovedana tudi dražba za zemljišče v Luciji, pri Trgovsko-poslovnem centru, prihodnji teden pa bo stečajni upravitelj prodajal zemljišča v Obrtno-industrijski coni Miren.

Sredi oktobra bo že druga dražba za več poslovnih prostorov in pisarniško opremo v 4. nadstropju stavbe Rotonda v Kopru. Izklicna cena znaša 635.000 evrov.

SR


Najbolj brano