Občinski obračun na skladu

Župan mestne občine Nova Gorica Matej Arčon svetnikom predlaga, naj podprejo odločitev o uvedbi neodvisnega nadzora v Stanovanjskem skladu občine. Tako naj bi razrešili niz dvomov in neodgovorjenih vprašanj o preteklem in trenutnem poslovanju sklada, ki so jih svetniki iz različnih političnih skupin vztrajno postavljali v preteklih mesecih.

Svetniki bodo skozi okno pogledli v hišo. Stanovanjski sklad 
bo najverjetneje kmalu pod drobnogledom neodvisnih nadzornikov. 

 Foto: Leo Caharija
Svetniki bodo skozi okno pogledli v hišo. Stanovanjski sklad bo najverjetneje kmalu pod drobnogledom neodvisnih nadzornikov.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na današnji seji mestnega sveta bosta na mizi svetnikov dva predloga, s katerima se lokalna politika odziva na dileme in težave, nakopičene okrog stanovanjskega sklada. Svetniki Tanja Pipan, Matija Klinkon in Tomaž Slokar že več mesecev vztrajno postavljajo vprašanja o poslovanju in odločitvah sklada, a so bili odgovori do sedaj splošni, pomanjkljivi ali jih sploh ni bilo.

“Glede na razprave in na svetniške pobude v preteklih mesecih in glede na odgovore se mi zdi prav, da mestni svet kot nadzorni organ stanovanjskega sklada sprejme odločitev, da gremo v temeljit pregled poslovanja na točkah, ki so predvidene v gradivu,” je za PN pojasnil župan Matej Arčon.

Predlog za nadzor, za katerega bodo izbrali zunanjega izvajalca, navaja štiri prioritetna področja nadzora.

Da sklad potrebuje temeljit neodvisni pregled, so svetniki poudarjali že na prejšnjih sejah. Glede na to, da predlog prihaja iz županove pisarne, je pričakovati, da bo tudi sprejet.

VESNA HUMAR


Najbolj brano