Občina išče vlagatelje v novo stanovanjsko sosesko

Občina Ajdovščina z javnim pozivom išče zainteresirane vlagatelje v novo ajdovsko stanovanjsko sosesko s tržnimi in oskrbovanimi stanovanji Ribnik SB II. Ajdovci so projekt nedavno predstavili tudi na mednarodnem investicijskem sejmu v Nemčiji.

Novo stanovanjsko sosesko bodo gradili na vzhodnem robu 
mesta.  Foto: Leo Caharija
Novo stanovanjsko sosesko bodo gradili na vzhodnem robu mesta.  Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > S sprejetjem občinskega podrobnega prostorskega načrta Ribnik SB II je občina potrdila usmeritve za načrtovano pozidavo približno 3,5 hektarja zemljišč na vzhodnem robu mesta. Občina vidi v projektu rešitev dolgoročnejših potreb po novih stanovanjih v Ajdovščini in enega od korakov za reševanje stanovanjske problematike mladih družin in drugih ranljivih skupin.

Po zasnovi, ki jo je izdelal arhitekt Viljem Fabčič iz Studia 3, bodo na območju zgradili devet večstanovanjskih objektov. Nova blokovska soseska se bo navezovala na soseski Kresnice in Ribnik, načrt pa dopušča fazno gradnjo. Ker gre za zalogaj, ki presega zmožnosti občinskega proračuna, občina išče zainteresirane vlagatelje.

“V letu 2018 predvidevamo začetek gradnje petih stanovanjskih blokov ter dveh enot oskrbovanih stanovanj, za projekt pa iščemo investitorja. Naša želja je, da bi do konca leta že lahko govorili o resnih kandidatih, ki bi investirali v projekt. Poudariti moramo, da iščemo dva investitorja, prvega za tržna in drugega za oskrbovana stanovanja,” je pojasnila svetovalka župana Andreja Vidmar Sukanović.

Občina bo po napovedih takoj po gradnji prvega niza stanovanjskih blokov odkupila približno 25 stanovanj. “Vsekakor pa bomo z izbranim investitorjem ves čas v partnerskem odnosu in mu bomo nudili podporo za kakovostno in hitro izvedbo. Prijavili se bomo tudi na aktualne razpise, ki so na spletni strani Stanovanjskega sklada RS, in upamo, da bomo v nakup oziroma sofinanciranje vstopili skupaj z njimi,” je še povedala svetovalka župana.

Druga faza z gradnjo dveh večstanovanjskih stolpičev na območju pod otroškim vrtcem naj bi prišla na vrsto v letu 2022. Skupaj naj bi bilo v novi soseski na voljo približno 270 stanovanj za različne skupine uporabnikov.

AT


Najbolj brano