Občina išče gradbenika, ki bi dokončal novo šolo

Občina Ajdovščina z razpisom išče že tretjega izvajalca nove šole. Kdorkoli bo za Primorjem in Begradom, oba sta končala v stečaju, prevzel ta hip ključno naložbo v mestu, bo moral zavihati rokave. Uporabno dovoljenje za stavbo mora pridobiti do 30. junija leta 2015.

Ajdovci iščejo tretjega izvajalca mestne šole Foto: Alenka Tratnik
Ajdovci iščejo tretjega izvajalca mestne šole Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Čeprav občina Ajdovščina od stečajnega upravitelja novomeškega gradbinca Begrad, ki je gradil novo šolo v mestu, še ni dobila uradnega sklepa o odstopu od pogodbe, z javnim naročilom išče novega izvajalca za dokončanje šolskega kompleksa OŠ Danila Lokarja. Rok za oddajo ponudb se izteče 9. decembra.

23-oddelčna šola je že pod streho. Po popisu, ki ga je pripravila občinska uprava, je treba v stavbi dokončati strojne in električne instalacije, za Begradom in njegovimi podizvajalci je ostalo nekaj nedokončanih gradbeno-obrtniških del. Končati je treba fasado, postaviti montažne stene in stropove, stavbno pohištvo, senčila, dvigala, odprta so še mizarska, ključavničarska in slikopleskarska dela. Poskrbeti bo treba za zunanjo ureditev objekta in izdelati tehnično dokumentacijo. Izbrani izvajalec bo moral pridobiti uporabno dovol-jenje za objekt in za komunalne priključke. Vrednost javnega naročila ocenjujejo na dober milijon evrov. Dela morajo biti končana pred koncem junija, ko bo moral izvajalec pridobiti uporabno dovoljenje.

Potem ko je postalo jasno, da bo nova šola že ob odprtju premajhna za vse oddelke, dobivajo jasnejše obrise tudi načrti za dozidavo. Trenutno so sicer še v fazi idejnih projektov, župan Tadej Beočanin pa je prepričan, da je treba v okviru nove šole zagotoviti prostor za vse učence. “Kako, se bomo še pogovorili. Ohranitev določenih oddelkov v obstoječih šolskih stavbah 1 in 2 zame nista rešitev,” pravi Beočanin.

Občinska uprava je že naročila oceno stroškov za prizidek z devetimi učilnicami in športno dvorano. “Glede na dobljene podatke in na projekcije o številu učencev v prihodnjih letih pa se bomo odločili, kako naprej.”

Hkrati z novo ajdovsko šolo se bo občinska politika v prihodnjem letu po županovih napovedih ukvarjala tudi s prostorsko stisko OŠ Šturje. Tu so že pripravili idejne načrte za ureditev šestih novih učilnic.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano