Občina Bovec poravnala dogovorjeni znesek Heti

Bovška občina je družbi Heta Asset resolution poravnala dogovorjeni znesek ob prenosu lastništva krožnokabinske žičnice in restavracije Prestreljenik na vrhu smučišča Kanin. Znesek 50.000 evrov je bil izplačan v dogovorjenem roku, so danes povedali na Občini Bovec.

Bovški župan Valter Mlekuž Foto: Neva Blazetič
Bovški župan Valter Mlekuž Foto: Neva Blazetič

BOVEC > Konec februarja so bovški občinski svetniki potrdili predlog, da občina v zameno za brezplačen prenos lastništva poškodovane krožnokabinske žičnice in restavracije Prestreljenik Heto oprosti komunalnega prispevka za parkirišče in poravna stroške zadnjih dveh let, odkar naprave ne obratujejo.

V prvi fazi ob sklenitvi pogodbe to pomeni najprej 50.000 evrov za žičnico, z odlogom pa nato še preostanek za restavracijo do skupne višine stroškov 112.000 evrov. Občina Bovec je v letošnjem proračunu za reševanje kaninskega smučišča rezervirala 80.000 evrov.

Bovški župan Valter Mlekuž je po večmesečnih pogovorih s predstavniki Hete pogodbo podpisal 1. aprila letos. S prenosom lastništva so želeli pohiteti, saj bi ob hitrem razpletu dogajanja in ustanovitvi javno-zasebnega partnerstva pri vlaganju v infrastrukturo na Kaninu lahko zagotovili smučanje že prihodnjo smučarsko sezono.

V četrtek se je končalo zbiranje ponudb za nakup preostalih naprav na smučišču Kanin, ki jih v okviru stečaja ATC Kanin ponuja v nakup stečajna upraviteljica Nataša Gibičar. Prejela je le eno ponudbo ruskega državljana, ki je za lastnino na smučišču ponudil nekaj manj kot 123.000 evrov.

O ponudbi se bosta morala v prihodnjih dneh izreči ločitvena upnika, to sta Heta in novogoriški Hit. Če se z njo ne bosta strinjala, bo lahko bovška občina začela pogovore za pridobitev preostale lastnine ATC Kanin na kaninskem smučišču.

STA


Najbolj brano