Ob stavbi mestne hiše parkiranje ne bo več dovoljeno

Mestna občina Nova Gorica uvaja nov režim parkiranja na javnem plačljivem parkirišču pred novogoriško mestno hišo. Od ponedeljka bodo na tem parkirišču modre cone, parkiranje pa bodo uporabniki plačevali na parkomatu, ki je na severovzhodnem robu travnika pred mestno hišo.

        Mestna občina Nova Gorica uvaja nov režim parkiranja na 
javnem plačljivem parkirišču pred  mestno hišo. Foto: Leo Caharija
Mestna občina Nova Gorica uvaja nov režim parkiranja na javnem plačljivem parkirišču pred mestno hišo. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Uvedli bodo enak parkirni in tarifni režim, kot je v uporabi na preostalih odprtih javnih plačljivih parkiriščih oziroma na tako imenovanih modrih conah v mestu Nova Gorica.

Na parkirišču pred mestno hišo, na katerega se je doslej vstopalo pri vhodni zapornici, je bilo parkiranih veliko vozil za potrebe različnih služb v novogoriški mestni hiši. Vsa službena vozila zdaj umikajo na parkirišče za stavbo Goriške knjižnice Franceta Bevka. Ohranjajo pa manjše število rezerviranih parkirnih mest za potrebe protokola, ki bodo le občasno zasedena.

Ob stavbi novogoriške mestne hiše poslej parkiranje ne bo več dovoljeno. Gre za eno prvih stavb novonastalega mesta, ki sodi v kulturno dediščino, zato od pročelja stavbe umikajo osebna vozila, so sporočili iz novogoriške občinske uprave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano