Ob srečanju vozil postanek ni več nuja

Še nedavno zelo nevaren del državne ceste od Solkana do Lokvi med Prevalo in Ravnico je končno urejen tako, kot se spodobi. Tam se lahko zdaj srečajo tudi večja vozila in vsa pred prepadom varuje jeklena ograja.

Nova podoba ceste na pobočju Škabrijela Foto: Ambrož Sardoč
Nova podoba ceste na pobočju Škabrijela Foto: Ambrož Sardoč

RAVNICA > “Ta odsek je zdaj urejen po vseh standardih, s 6,5 metra širokim voziščem in z varnostni ograjo vred.” Tako predsednik KS Ravnica Aleš Dugulin izraža zadovoljstvo, da so prometu predali spremenjeni krak regionalne ceste Solkan-Lokve po severnem pobočju Škabrijela.

To cesto direkcija za infrastrukturo postopoma posodablja že nekaj let, in pred časom se je tudi zaradi prizadevanj vodstva ravniške KS lotila najbrž najbolj nevarnega dela med Prevalo in Ravnico. Ozko vozišče vzdolž strmine, kjer je komaj kje bila ograja, so gradbinci v dveh korakih razširili tako, da so kopali v skale nad cesto. Nato so na enem delu asfaltirali le pridobljeni prostor, na kraku, ki so ga urejali lani, pa vse vozišče. Uredili so tudi bankino in povsod postavili varovalno ograjo. “Potrebne bi bile le še mreže na prekopanih brežinah, s katerih se vsipa kamenje,“ pravi Dugulin. Ob tem napoveduje, da bo kmalu bolj varen tudi krak iste regionalke blizu serpentine pod Sveto goro, kjer prav tako ni varovalne ograje, a v prihodnje bo. In Dugulin pričakuje, da bo direkcija nadaljevala s širitvijo odseka med Ravnico in Lokvami. AS


Najbolj brano