Ob boku svetovnih kampov

Mednarodni plesni kamp Plesno poletje je v 13 letih svoj sloves ponesel po vsej Evropi in se z organizacijo ter potekom postavil ob bok tovrstnim kampom po svetu. Ta teden v Šempetru pleše skoraj 170 mladih iz petih držav, poučujejo pa jih pedagogi z vsega sveta.

Petar  Đorčevski iz Beograda, sicer od leta 2006 solist SNG 
Opera in Balet Ljubljana, na mlade plesalce prenaša svoje 
znanje baleta. Foto: Vanesa Colja
Petar Đorčevski iz Beograda, sicer od leta 2006 solist SNG Opera in Balet Ljubljana, na mlade plesalce prenaša svoje znanje baleta. Foto: Vanesa Colja

ŠEMPETER PRI GORICI >Predzadnji teden v avgustu je že 13. leto zapored rezerviran za Plesno poletje, ki tudi letos združuje skoraj 170 udeležencev, starih od osem do 35 let. Poleg plesalcev iz vse Slovenije, ki jih je največ, so letos prišli še iz Italije, Hrvaške, Srbije in Nemčije. Plesni teden prireja Umetniško društvo M&N Dance Company in Zavod MN Produkcija ob podpori Občine Šempeter-Vrtojba, Mestne občine Nova Gorica ter Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti območne izpostave Nova Gorica.

Plesno poletje ponuja dodatno plesno izpopolnjevanje baleta, hip hopa ter moderne plesne tehnike pod vodstvom priznanih pedagogov iz Slovenije in iz tujine. Plesno-izobraževalni program je namenjen tako članom plesnih skupin, mentorjem, plesnim pedagogom, koreografom kot tudi vsem ostalim ljubiteljem plesne umetnosti.

Vsebinsko zasnovo izobraževalnega programa sta oblikovala Michal Rynia in Nastja Bremec. “Prizadevala sva si izbrati le najboljše in seveda zagotoviti strokovnost na področju izobraževalnega kadra, ki ga vedno označuje domača in mednarodna uveljavljenost, akademska strokovnost in priljubljenost,” sta povedala. Plesno poletje sodi med največje tovrstne plesne seminarje v Sloveniji, na Primorskem ima najdaljši staž.

Jutri se pred Coroninijevim dvorcem obeta Plesni polet, odprti oder za udeležence, zaključni nastop Odmev barvitih ritmov pa bo v soboto ob 20.00 na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano