Nova vinska kraljica je 21-letna Ana Bric z Vogrskega

Vipavska vinska kraljica za letošnje leto je 21-letna Ana Bric z Vogrskega, je odločila posebna komisija predstavnikov občin in vinarjev iz Vipavske doline. Okronali jo bodo 11. septembra na Vipavski trgatvi.

Ana Bric je najbolj prepričala komisijo, da “obvlada” vina.
Ana Bric je najbolj prepričala komisijo, da “obvlada” vina.  

VIPAVA > Ana Bric se šola na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem na Bledu, prihaja pa s Frlanove kmetije na Vogrskem, ki ima že dolgo tradicijo. Obsega 12 hektarjev, od teh je pet hektarjev vinogradov, kjer na terasah uspeva osem sort grozdja. Družinska kmetija je najbolj znana po vinu rose (iz barbere), ukvarjajo pa se še s sadjarstvom in turizmom.

Nova vipavska vinska kraljica je vajena poprijeti za delo tako v vinogradu kot v vinski kleti, tako da pozna potek pridelave od grozda do steklenice. Dobro se znajde tudi pri strežbi na domači kmetiji. Komisijo je prepričala s suvereno predstavitvijo in točenjem vina. Vipavski vinorodni okoliš bo zastopala na vinskih, kulinaričnih, turističnih in sejemskih prireditvah. Obljubila je, da se bo trudila na vsakem koraku širiti dober glas o lepi Vipavski dolini in njenih imenitnih vinih.

Uredništvo


Najbolj brano