Nova podoba šele v zametkih

V novogoriškem Cestnem podjetju Gorica (CPG) bodo morali zelo pljuniti v roke, če naj obveljajo napovedi, da bodo sredi Dobrovega zgradili rondo in ob njem uredili lično oblikovani trg do božiča - letošnjega.

Že krožišče na Dobrovem je šele v zametkih, kje je šele 
obnova vsega trga. Foto: Ambrož Sardoč
Že krožišče na Dobrovem je šele v zametkih, kje je šele obnova vsega trga. Foto: Ambrož Sardoč

DOBROVO > Do izteka leta naj bi namreč podjetje izpolnilo nalogo, ki jo je prevzelo konec avgusta. Zdajšnje sečišče cest sredi Dobrovega, državne, dveh lokalnih in še krajevne poti, mora predrugačiti v manjši petkraki rondo, Trg 25. maja ob njem, ki ga zasedajo avtomobili, pa razriti, tlakovali in iz njega ustvariti ličen prostor za pešce po vzoru sorodnih, denimo tistega v Šempetru. Tudi na briškem bo ostalo le nekaj parkirnih mest. Hkrati načrt predvideva, da bo stopnišče pred občinsko hišo preoblikovano v dvignjen plato ter da bo zgrajen pločnik do zdravstvene postaje, da bodo obnovljene komunalne napeljave pod trgom in javna razsvetljava.

A tako kot se je zavleklo izbiranje graditelja za to skupno naložbe Direkcije RS za infrastrukturo in Občine Brda, vredno nekaj čez 542.000 evrov, tako kasni tudi izvedba del. Ta trenutek, pa je že november, ni videti še niti zametkov rondoja. Križišče je komaj deloma prekopano in podrli so omenjeno stopnišče. Glede na obsežnost posega - že tlakovanje trga utegne biti zamudno - je zato težko verjetji, da bo CPG delovišče zaprlo pravočasno.

Pa vendar briški župan Franc Mužič, ki so se mu napovedi v tej zgodbi že izjalovile, še ni vrgel puške v koruzo. “Bili so zamiki pri razpisu in izvajalec je nekoliko kasneje začel z deli. Stvari se zamikajo, mogoče se odvijajo počasi, a bo občina vztrajala, da bo delo narejeno pravočasno,” je povedal prvi občan. Priznava, da ima pomisleke. Kot ocenjuje, bodo v novogoriškem podjetju morali okrepiti ekipo, če naj obveljajo zaveze, ki so jih sprejeli, a bo občina po besedah župana “vršila pritisk, da jih izpolnijo v pogodbenem roku.” AS


Najbolj brano