Nova Gorica bo spet imela disko

Mestna občina je včeraj končno prodala 70-odstotni delež v objektu Marco Polo. Po pričakovanjih ga je za izklicnih 541.000 evrov kupil solastnik Borut Lozej, čigar pooblaščenec Matej Knez je tudi edini prišel na dražbo.

  “Za nakup smo se odločili, da celostno usposobimo in 
obnovimo ves prostor, da bo ponovno zažive,” je povedal 
pooblaščenec edinega kupca na dražbi, Boruta Lozeja, ki že 
ima v lasti 30 odstotkov  približno 1300 kvadratnih metrov 
velikega objekta.  Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
“Za nakup smo se odločili, da celostno usposobimo in obnovimo ves prostor, da bo ponovno zažive,” je povedal pooblaščenec edinega kupca na dražbi, Boruta Lozeja, ki že ima v lasti 30 odstotkov približno 1300 kvadratnih metrov velikega objekta. Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Ko je pred pred tremi tedni tik pred zdajci preklical prvo javno dražbo za 70-odstotni delež, ki ga ima občina v Marcu Polu, je novogoriški župan Matej Arčon utemeljeval, da se za nakup zanima več interesentov in si na občini želijo, da bi iztržili čim več. Na včerajšnji dražbi se je pokazalo, da so bila pričakovanja preoptimistična. Na dražbo je namreč prišel le Matej Knez, pooblaščenec Boruta Lozeja, ki že ima v lasti 30 odstotkov približno 1300 kvadratnih metrov velikega objekta in tudi predkupno pravico za preostali del. Dražba je bila tako zgolj formalnost, na kateri so potrdili, da Lozej odkupi delež občine za izklicno ceno 541.000 evrov, ki jih bo plačal po obrokih.

Lozej je sicer še v tujini, kamor se je pred kratkim preselil, je pa Knez v njegovem imenu povedal, kakšne načrte imajo z nekdaj znano in priljubljeno diskoteko. “Za nakup smo se odločili, da celostno usposobimo in obnovimo ves prostor, da bo ponovno zaživel. To je edini pogoj, da zadeve tam delujejo,” je po dražbi razložil Knez. Restavracijo in lounge bar že nekaj časa prenavljajo in upajo, da ju bodo uspeli odpreti proti koncu letošnjega leta.

V nekdanji diskoteki so za zdaj prenovili sanitarije, dogodki pa se tam že vrstijo. Program imajo bolj ali manj zapolnjen za prihodnje mesece. “Diskoteka zdaj še ne bomo prenavljali. Vsak teden imamo tam dogodke, interes za najem s strani lokalnih in drugih organizatorjev je velik. Gre vendarle za osrednji prostor za tovrstne dogodke v Novi Gorici. Prav to, da imamo program, je tudi eden od razlogov, da s prenovo počakamo in premislimo, kako bi jo izpeljali,” je pojasnil Knez. Lotili naj bi se je poleti, ko se sezona konča.

Župan Matej Arčon se dražbe ni udeležil, saj je bil v tujini. Je pa direktorica občinske uprave Vesna Mikuž povedala, da so s prodajo zadovoljni. “Dražba je bila uspešna, saj smo si želeli dobiti kupca. Izpeljali bomo prenos lastništva in zagotovili prihodek občini,” je dejala. Pa so razočarani, ker se ni potegovalo več kupcev, kar bi dvignilo ceno? “Nismo ravno razočarani. Seveda, pričakovanja so, a zavedati se moramo, da je situacija pač takšna. Povpraševanja pred dražbo pa je bilo veliko,” je potrdila Mikuževa.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano