Nižja cena za celoto ali prodaja po delih

Obrat ABK (armirano-betonske konstrukcije) v Ajdovščini, ki je veljal za enega najbolj perspektivnih delov propadlega Primorja, na včerajšnji dražbi ni dobil novega lastnika. Nihče namreč ni vplačal varščine.

Obrat ABK v Ajdovščini  na včerajšnji dražbi ni dobil novega 
lastnika. Foto: Alenka Tratnik
Obrat ABK v Ajdovščini na včerajšnji dražbi ni dobil novega lastnika. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Stečajni upravitelj Rudolf Hramec je obrat, ki zajema proizvodne prostore za armirano-betonske prefabrikate, skladišča, lopo, več nepozidanih zemljišč, dvorišče in opremo, prodajal za izklicno ceno 7,46 milijona evrov, a se ni izšlo. Po posvetu z ločitvenim upnikom se bo odločil, kako bo v prihodnje iskal kupce. Možnosti sta dve: kompleks lahko znova ponudi v celoti, a zniža izklicno ceno, lahko pa obrat razdeli na posamezne funkcionalne sklope in zanje skuša najti kupce. Ta scenarij naj bi bil verjetnejši. Obrat ABK je že zdaj v celoti v najemu in je očitno zanimiv. Podjetje Stopar PGM iz Lokavca je najelo del obrata, v katerem ima proizvodnjo svežega betona ter betonske galanterije, družba PGM Hotič je najela linijo za izdelavo votlih betonskih plošč, del proizvodnih hal pa je v najem vzelo tudi podjetje CPG iz Nove Gorice.

Je pa Hramcu včeraj uspelo prodati stanovanje na Vipavski cesti v Postojni (za 58.000 evrov) in parkirno mesto v Izoli. SR


Najbolj brano