Nihče ni bil dovolj prepričljiv

Na včerajšnji seji sveta zavoda novogoriškega zdravstvenega doma niso izbrali nobenega od šestih kandidatov za novega direktorja. Nov razpis bo objavljen predvidoma marca.

Na včerajšnji seji sveta zavoda novogoriškega zdravstvenega doma niso izbrali nobenega od šestih kandidatov za novega direktorja. Foto: Leo Caharija
Na včerajšnji seji sveta zavoda novogoriškega zdravstvenega doma niso izbrali nobenega od šestih kandidatov za novega direktorja. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > “Sejo smo zaključili, ne da bi izbrali katerega od kandidatov. Nobeden od šestih nas ni prepričal s svojo predstavitvijo, nastopom in odgovori na vprašanja,” je po seji povedala predsednica sveta zavoda novogoriškega zdravstvenega doma Lara Beseničar Pregelj.

Na tokratni razpis se je prijavilo deset kandidatov. Izmed teh je razpisna komisija ugotovila, da jih sedem ustreza vsem pogojem. Eden od njih se je kasneje odpovedal predstavitvi, tako da so svetniki včeraj obravnavali šest kandidatov.

Kot smo že poročali, so bili med kandidati, ki so se prijavili na razpis, tudi Črtomir Špacapan, direktor Regijske razvojne agencije za severno Primorsko, pa nekdanji prvi mož Hita Drago Podobnik, podjetnik Marko Školaris in podžupan občine Brda Goran Simčič.

V torkovih Primorskih novicah smo na 9. strani pomotoma zapisali, da je med prijavljenimi kandidati za direktorja novogoriškega zdravstvenega doma tudi Miha Kramli. Za napako se opravičujemo.

Zdravstveni dom Nova Gorica bo tako do nadaljnjega vodila vršilka dolžnosti direktorja Sonja Komel, sicer vodja računovodstva v zavodu.

Kot je še povedala predsednica sveta zavoda, so skušali čim prej najti zamenjavo za Marjana Pintarja, ki je po devetih letih vodenja zdravstvenega doma koncem minulega leta predčasno prekinil svoj tretji mandat.

Z vodstvenega sedeža v zdravstvenem domu, ki ga je uspešno vodil, saj je zavod lansko leto, tako kot tudi leto 2013, zaključil s približno 400.000 evri presežka, se je presedel na direktorsko mesto v družbi Soške elektrarne.

“Nov razpis bo objavljen predvidoma v marcu in takrat bomo celoten postopek ponovili,” je še povedala Lara Beseničar Pregelj. Glede na to, da morajo soglasje na imenovanje direktorja podati tudi občinski sveti vseh občin ustanoviteljic zavoda, bi lahko novogoriški zdravstveni dom do novega direktorja v najboljšem primeru prišel v maju.

NACE NOVAK


Najbolj brano