Netopirjevih 25 let

Hangar družbe Pipistrel je bil v četrtek zvečer prizorišče slovesnosti ob 25-letnici družbe.

Zlato plaketo družbe  je iz rok Iva Boscarola prejel tudi Matevž Lenarčič, ki je s pipistrelovim letalom že dvakrat obletel svet in bil razglašen za najboljšega letalca leta 2013
Zlato plaketo družbe je iz rok Iva Boscarola prejel tudi Matevž Lenarčič, ki je s pipistrelovim letalom že dvakrat obletel svet in bil razglašen za najboljšega letalca leta 2013 

AJDOVŠČINA > Zaposleni in zastopniki iz tridesetih držav, kooperanti in številni drugi povabljeni, med katerimi je bil tudi predsednik republike Borut Pahor, so pod taktirko Društva Trillek preleteli razgibano zgodovino ajdovskega netopirja, obogateno s številnimi pionirskimi dosežki v svetu letalstva, zmagami na mednarodnih tekmovanjih, nagradami in priznanji.

“25 let se morda zdi kratka doba, pa vendarle to pomeni četrtino zgodovine letalstva. V teh 25 letih smo razvili enajst popolnoma različnih tipov letal. Več kot 1300 naših zračnih plovil leti v 85 državah sveta,” je ob tem povedal oče Pipistrela Ivo Boscarol. Dodal je še, da v Sloveniji danes 150 družin živi tako ali drugače od Pipistrela, na kar je ponosen.

“Tudi za naslednjih 25 let imamo vizijo. Verjamemo v električni pogon letal in njegov razvoj. Mi bomo del te zgodbe,” je še napovedal prvi mož družbe, ki v vseh teh letih nikoli ni poslovala z izgubo in ves čas beleži rast.

NN


Najbolj brano