Nekdanjim delavcem Primorja se obeta dokončno poplačilo prednostnih terjatev

Stečajni upravitelj ajdovskega Primorja Rudolf Hramec je novogoriškemu okrožnemu sodišču predlagal četrto prednostno razdelitev, v kateri bi za poplačilo še zadnje četrtine prednostnih terjatev, večinoma nekdanjih delavcev, namenil štiri milijone evrov. Tri leta po začetku stečaja Hramec pričakuje, da bodo pokriti celotni stroški postopka.

Stečajni upravitelj ajdovskega Primorja Rudolf Hramec je 
novogoriškemu okrožnemu sodišču predlagal četrto prednostno razdelitev, v kateri bi za poplačilo še zadnje četrtine 
prednostnih terjatev, večinoma nekdanjih delavcev, namenil 
štiri milijone evrov. Foto: Rosana Rijavec
Stečajni upravitelj ajdovskega Primorja Rudolf Hramec je novogoriškemu okrožnemu sodišču predlagal četrto prednostno razdelitev, v kateri bi za poplačilo še zadnje četrtine prednostnih terjatev, večinoma nekdanjih delavcev, namenil štiri milijone evrov. Foto: Rosana Rijavec

AJDOVŠČINA > “Ker je v nadaljevanju stečajnega postopka pričakovati, da bodo pokriti celotni stroški postopka, stečajni upravitelj ne vidi zadržkov za čimprejšnje dokončno poplačilo prednostnih terjatev,” je zapisano v načrtu četrte prednostne razdelitve, objavljene na spletnih straneh Ajpesa.

V četrti prednostni razdelitvi Rudolf Hramec predlaga, da se od štirih milijonov evrov za plačilo bruto prispevkov in dajatev nameni 217.632 evrov, za poplačilo terjatev (plače, odpravnine in Jamstveni in preživninski sklad) 3,13 milijona evrov bruto, za rezervacije za prerekane prednostne terjatve, ki so še v pravdi, pa 658.402 evrov bruto.

Za poplačilo plač Hramec namenja 506.754 evrov bruto, za odpravnine 1,99 milijona evra bruto, za jamstveni sklad pa 438.972 evrov bruto. Sklad je v stečajno maso Primorja namreč vstopil s terjatvijo v višini 1,75 milijona evrov, ki jih je delavcem izplačal ob izgubi službe zaradi insolventnosti družbe.

V stečaju Primorja je Hramec priznal za 398,57 milijona evrov terjatev, od tega več kot polovico terjatev, ki so bile s strani bank zavarovane z ločitveno ali izločitveno pravico. Nekdanjih 652 delavcev Primorja je prijavilo za približno 20,22 milijona evrov terjatev, od tega za 16,60 milijona evrov prednostnih terjatev.

STA


Najbolj brano